Nur KURT


”Yaşamak İçin Önce Yaşatmalıyız"


Yazmaya nereden başlamalı? Vurdum duymazlıktan mı? Vefasızlıktan mı? Yoksa teknoloji yalanlarından mı başlamalı?

Hayat denen bu yolda sanki uzatmaları oynuyoruz.

Canlıların yaşam kaynağı olan ,nefes almamızı sağlayan ormanlarımız onun içerisinde yaşayıp doğayla bir bütün olan kurtlar,kuşlar ,börtü böcekler,canlar yandı canlılar yandı,tabiat ananın yüreği yandı.

Haber bültenlerinde altyazı geçiyor“Antalya plakalı bir araç aranıyor” diyor! Görenler ekliyor “ateş attılar ve kaçtılar”deniliyor.

Geç kalınmış kapanmayan bir yaradır artık yanan ormanlarımız.

Ne yazık ki ormanlarımız da çocuklarımız gibi , failimeçhul cinayetlere kurban giden kadınlarımız gibi korumasızmış ormanlarımız.

Teknolojinin ilerlemesiyle bilgisayarın   klavye  tuşlarında dolaşıyor puştlar.

İnsan olmak bazen yetmiyor,insan +temiz bir vicdana sahip biri, tabiat anaya bakarken sadece gözleri değil,yüreği de ağlar. Yazarken yüreğim sızlıyor, sızlamalı da…Gözlerim doluyor ve gözlerimi kocaman açıyorum,göz yaşlarım akmasın diye.Yazmalıyım diyorum yazmam gerek,tabiat anaya kendimiz affettirmemiz gerek.Ben yazmazsam sen yazmazsan kim duyacak sesimizi kim duyacak tabiat ananın sesini,çığlıklarını? Artık isyanımızın adresi yok! Zaten bizim isyanımızın yanında tabiat ananın çığlıkları devede kulaktır.

Tabiat ananın en değerli evlatlarıdır, ağaçlarımız,ormanlarımız.Bizleri depremden koruyan,sellerden koruyan, hayatta varolduğumuz sürece bizim nefes borumuzdur,canlıların evi yurdudur ağaçlarımız. Ne çok şeydir ağaçlarımız…

Hayatta kaldığımız sürece ciğerlerimizin içine kadar soluduğumuz hava doğanın tabiat ananın sayesinde olan bir eylemdir. Her canlıya cansıza yer veren ve insanoğlunun var oluşundan bu yana kaçınılmaz bir etkendir.

Biz canlılar hayatımızı sürdürebilmek için doğadan faydalanmak zorundayız.

Geçmişine özendiğimiz doğayı katledildi. Artık yaraları nasıl sarılır,yerine daha yaşanır hale getirmek için her birimiz her bireyi bilinçlendirmeliyiz.
Doğruyu bulup doğru yönde gitmeli ve herkesi bu yöne çekmekle başlar tüm güzellikler.

Unutmayın biz susarsak doğa bizi asla affetmez.

Yaşamak için önce yaşatmalıyız.

Doğanın bize kucak açması için; onun içinde kendimize de bir yer bulmamız için ve onun bizi kabul etmesi için kendimizi ona affettirmek gerekir.

NOT:  Tabiat ana artık çıplak. Yangından geriye kalan  bir avuç kül kalsa da ,ona tekrar hayat verecek olan insanoğludur.

Amma ola ki betonarmeden tabiat anayı giydirenler ve ona izin verenler,en büyük günah olarak tarihe yazılmalı!

Öğrencilerin Karne Sevinci!

Kerman, Lisanslı Depoculuk ve Hububat Piyasaları Kongresine Katıldı.

2 FETÖ Şüphelisi Tutuklandı.

2024'te 10 Milyon Sazan Balığı Yavrusu Üretildi

İpsala Ziraat Bankası ve İpsala Vergi Dairesinden Borsaya Ziyaret.

İş Makineleri Kara Saplandı

İpsala'daki Elektrik ve Su Kesintileri Giderildi.

Her Yerde Kar Var.

Gassal Kursu Açılıyor.

Köylere 241 Çöp Konteyneri Geldi.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 19 16 0 3 30 51
2.Fenerbahçe 19 14 2 3 31 45
3.Samsunspor 19 11 4 4 14 37
4.Göztepe 19 10 5 4 15 34
5.Eyüpspor 19 9 4 6 13 33
6.Beşiktaş 19 8 4 7 8 31
7.İstanbul Başakşehir 19 8 6 5 6 29
8.Gazişehir Gaziantep 19 7 7 5 -1 26
9.Trabzonspor 19 6 6 7 10 25
10.Rizespor 19 7 9 3 -10 24
11.Alanyaspor 19 5 7 7 -5 22
12.Kasımpaşa 19 4 5 10 -6 22
13.Konyaspor 19 5 8 6 -7 21
14.Antalyaspor 19 6 10 3 -17 21
15.Sivasspor 19 5 9 5 -11 20
16.Bodrum FK 19 4 11 4 -11 16
17.Kayserispor 18 3 8 7 -17 16
18.Hatayspor 19 1 11 7 -15 10
19.Adana Demirspor 19 2 15 2 -27 5