Tarih: 15.05.2020 12:57

Yem Bitkisi Dosyaları Hakkında Önemli Duyuru

Facebook Twitter Linked-in

İpsala İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruda; Toplamda en az 10 dönüm arazide ‘Yem Bitkisi’ üretimi gerçekleştiren çiftçilerin, İlçe Tarım Müdürlüğü’nde ‘Yem Bitkisi Dosyası’ hazırlaması gerektiği ifade edildi.

Yapılan açıklamada;
“İlçemiz genelinde Yem Bitkisi biçimlerinin başlamış olmasına binaen Müdürlüğümüz personellerince yapılan arazi kontrollerinde her bir yem bitkisi üretim parseli yerinde kontrol edilmektedir.

Toplamda en az 10 dönüm arazide YEM BİTKİSİ üretimi gerçekleştiren çiftçilerimiz, İlçe Tarım Müdürlüğünde YEM BİTKİSİ DOSYASI hazırlamalıdırlar. Yem Bitkisi dosyası, ÇKS dosyasından ayrı bir dosya olup, yem bitkisi üretimi gerçekleştirildiği müddetçe her yıl hazırlanması gerekmektedir. Yem Bitkileri desteğinden yararlanmak isteyen üreticilerimizin yalnızca ÇKS dosyası hazırlamış olması, Yem Bitkileri desteklerinden yararlanabilmek açısından kesinlikle yeterli olmamakta, bu durumda yalnızca mazot-gübre desteklerinden yararlanılmaktadır. Hiçbir üreticimizin mağduriyet yaşamaması adına yem dosyalarının hazırlanması için İlçe Tarım Müdürlüğüne başvuruda bulunmanız yeterli olacaktır.

Tüm üreticilerimize bereketli bir üretim sezonu dileriz.” denildi. Haber Merkezi

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —