Tarih: 10.01.2022 09:17

Ünsal,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı.

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle 8 Ocak 2022 Cumartesi günü basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Saat 10.00’da Kaya Peynircilik Kahvaltı Salonu’nda gerçekleşen kahvaltıya Ünsal eşi ve kızı ile katılırken, ayrıca Edirne İl Genel Meclis Üyesi Gazeteci İsmail Aliş,ile çok sayıda gazeteci ve Yerel Basın Birliği Edirne Şube Başkanı Erdoğan Demir de katıldı.

Kahvaltı öncesi konuşan Ünsal, ilk olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak “Elimizden geldiğince yerel basınımıza mümkün olduğu kadar yardım etmeye çalışıyoruz. Biliyorsunuz ki ben basının sevmediği tipte bir belediye başkanıyım. Çok konuşmayı sevmiyorum, az konuşuyorum. Çok konuşan belediye başkanı istiyorsunuz tahmin ediyorum. Fakat dediğimi gibi inşallah özgürce çalışabileceğiniz ortamların olduğu nice yıllara diyorum. Katılımınız için teşekkür ediyorum. ” dedi.

Ünsal’dan sonra konuşan Yerel Basın Birliği Edirne Şube Başkanı Erdoğan Demir’de öncelikle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle böyle bir organizasyonu düzenleyen Ünsal’a teşekkür ederek, “Yerel basının içerisinde bulunduğu zor durum malum. SEKA’nın devredilmiş olması BİK’in basının üzerinde bir kabus gibi olması yerel basını zor durumda bırakıyor. Yerel basın sahipleri zor durumda kalırken bundan en çok etkilenen de yerel basında çalışan arkadaşlarımız olabiliyor. Yerel basın aslında Türkiye’nin gerçek sesi bence. Ne kadar ulusal basın da dense yerel basın olmazsa ulusal basın olması mümkün değil aslında.

Çünkü ulusal basına Türkiye’nin birçok yerinden giden haberlerde yerelden oraya ulaşan haberler. Umarım ki bundan sonraki 10 Ocak’larda bunları konuşmayız bunları yaşamayız. Yerel basın daha iyi şartlarda çalışır ve daha iyi noktaya gelir. Radyosu ile televizyonu ile gazetesi ve internet sitesi ile yerel basın aslında önemli çünkü bir muhtarımız, belediye başkanımız sokaktaki bir vatandaşımızın bile her türlü sorunu karşısında yerel basın en kolay şekilde ulaştığı bir yer. Ulusal basına ulaşmak ve orada sesini duyurması öyle çok kolay bir şey değil.

Bu anlamda yerel basına bütün herkesin değer vermesi gerekiyor. Yerel basında çalışan arkadaşlarımız büyük emekler harcıyorlar. Sokakta halkla vatandaşla her zaman beraberler. Bu anlamda bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Onlar çok büyük işler başarıyorlar aslında. Belki farkına varmıyor bazıları ama bunun farkına varılması gerektiğini düşünüyorum. Bütün gazeteci arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü de kutluyorum ve teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kahvaltının ardından basın mensuplarına İpsala Belediyesi’nin yayınları ve bir hediye çantası da takdim edildi. Erdoğan Demir’e hediyeleri İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal tarafından takdim edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —