Tarih: 13.11.2020 15:52

'Umut'ta 5'üncü gün

Facebook Twitter Linked-in

Saros Körfezi'nde denize açılmasının ardından kısa süre sonra batan ve 2 kişinin kurtulduğu tekne faciasında, kayıp balıkçılar Hasan Soydan ve Kemal Abay'dan dördüncü gün de umutlu haber gelmezken, arama çalışmaları devam ediyor…

Enez'de, 4 kişiyi taşıyan balıkçı teknesinin, bir süre sonra batmasının ardından 2 kişi kurtulurken, diğer 2 kişinin bulunması için arama çalışmaları 5. gün de devam etti.

8 Kasım 2020 Pazar günü sabah erken saatlerde Enez Limanı'ndan hareket eden tekne, Enez açıklarında rüzgar ve yüksek dalga boyu nedeni ile alabora olarak batmıştı. Denize düşen 4 kişiden Murat Erden, dalgalara karşı 4 saat yüzerek yaşam mücadelesi vermiş ve karaya ulaşmış, Uğur Soydan da, Erden'in ihbarı üzerine Sahil Güvenlik ekiplerinin başlattığı arama çalışmalarında bulunmuştu. Kazanın ardından geçen 4 günlük sürede, kayıp olan Kemal Abay ve Hasan Soydan’ı arama çalışmalarına devam edilirken, şuana kadar bir gelişme olmadığı öğrenildi.

Aramalar devam edecek

Bölgede 6 Sahil Güvenlik botu, 1 Sahil Güvenlik helikopteri ve 1 Sahil Güvenlik dalış timinden oluşan ekip, kaybolan 2 balıkçıyı aramaya devam ederken, Enez Kaymakamı Şükrü Alperen Göktaş, kaybolan 2 kişinin bulunana kadar aramaların devam edeceğini söyledi. Öte yandan, arama çalışmalarına devam edilen Kemal Abay ve Hasan Soydan ile ilgili olarak Yunanistan yetkililerine ve Gökçeada yetkililerine haber verildiği öğrenildi.

Haber: İlker GÜREL

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —