Tarih: 02.10.2015 08:46

Umut yolu ceset dolu

Facebook Twitter Linked-in

Yunanistan'a yasa dışı yollardan gitmek isteyen Suriyeli mültecilerin bindikleri lastik botun Enez açıklarında alabora olması sonucu 1 mülteci boğulurken, 5 mülteci kayboldu, 2 mülteci sağ olarak kurtarıldı.

Türk - Yunan sınırının değişik kesimlerinde yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen 195'i Suriyeli 206 mülteci daha yakalandı. Bosna Köyü'nde ise Meriç Nehri kenarında aynı yolla sınırı geçmek istediği tahmin edilen bir kişinin cesedi bulundu.
Edinilen bilgilere göre, Avrupa ülkelerine ulaşmak amacıyla Enez'den lastik botla Ege Denizi'ne açılan 8 Suriyeli'nin bulunduğu lastik bot, Boztepe mevkii açıklarında alabora oldu. Geçiciler-4 isimli trol teknesinin kaptanı Ufuk Geçici, denizdeki mültecilerden birini sağ olarak kurtarırken, aynı bölgede bulunan Elif-2 isimli teknedeki balıkçılar da diğer mülteciyi yanlarına almayı başardı. 
Balıkçı teknelerinin durumu Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı'na bildirmesi üzerine Enez Limanı'nda bulunan Sahil Güvenlik Botu harekete geçerek bölgeye sevk edildi. Yapılan kontrollerde Boztepe Burnu açıklarında 3,2 mil mesafede Suriyeli mültecilerden birinin cesedine ulaşıldı. 
Balıkçılar tarafından kurtarılan Suriyeli 2 mülteci lastik bot içerisinde 8 kişi olduklarını söyledi. Kayıp olan 5 kişiyi arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor.
SINIRDA 206 MÜLTECİ
Bu arada Türk  Yunan sınırının değişik kesimlerinde yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen 195'i Suriyeli 206 mülteci daha yakalandı.
Edinilen bilgilere göre, merkez Bosna Köyü'nde sınır birlikleri tarafından birinci derece askeri yasak bölgede 43 Suriye, 6 Afganistan ve 5 Tunus, Uzunköprü ilçesine bağlı Saçlımüsellim Köyü'nde de 152 Suriye vatandaşı yakalandı.
MERİÇ'TE CESET
Bosna Köyü'nde ise Meriç Nehri kenarında aynı yolla sınırı geçmek istediği tahmin edilen bir kişinin cesedi bulundu.
Yapılan ilk değerlendirmede 1 yıllık olduğu sanılan ve sadece kemikten ibaret olan, boy, kilo, yaş ve cinsiyeti tespit edilemeyen ceset otopsi yapılmak üzere Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi moruna kaldırıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —