Tarih: 24.03.2017 08:55

Ülkü Ocağı Bugün Nevruz Bayramını Kutlayacak.

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Ülkü Ocağı tarafından her yıl düzenlenen ve Türklerin tarihinde önemli bir yer tutan Nevruz Bayramı etkinliği bugün gerçekleştirilecek.

Saat 17.00’de Cumhuriyet meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayacak etkinlik, Kuranı Kerim okunması ve günün anlam ve önemini belirten konuşma ve mehteran gösterisi ile başlayacak.

Etkinlikler kısmında ise at gösterisi, demir dövme, çuval yarışı, halat çekme, ateş üstünden atlama ile sürecek program; İpsala Ülkü Ocağı Müzik grubu dinletisi ve havai fişek gösterileri ile sona erecek.

İpsala Ülkü Ocağı Başkanı Caner Anlaş, Nevruz Bayramı Türk tarihinde önemli ve yüzyıllardır kutlanan bir bayram ve gelenek olduğunun altını çizdi.

Anlaş, ”Nevruz Türk destanı olan Ergenekon destanında adı geçen Ergenekon dağının demirle eritilip Türklerin dağı aşması ve baharın gelişini temsil eder. Günümüzde Türk Cumhuriyetlerinde resmi bayram olarak kutlanmaktadır. Hıdırellez şenlikleri de aslında tarihimizden günümüze kadar gelen Baharı karşılama şenliğidir. Genel olarak Türk dünyasında Nevruz ismiyle anılır ve 21 Mart tarihinde kutlanmaya başlanmaktadır. Bugün düzenleyeceğimiz etkinliğe tüm halkımız davetlidir” dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —