Tarih: 27.01.2018 15:58

Uğur Mumcu Unutulmadı

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İpsala İlçe Başkanlığı tarafından gazeteci yazar Uğur Mumcu anıtı önünde anıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İpsala İlçe Başkanlığı tarafından gazeteci yazar Uğur Mumcu anıtı önünde anıldı.

CHP üyeleri 24 Ocak 2018 Çarşamba günü saat: 12.30'da İpsala Belediyesi arkasında bulunan Uğur Mumcu anıtına gelerek burada Mumcu’yu katledilişinin 25. yılı dolayısıyla tören düzenledi.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra CHP İpsala İlçe teşkilatı adına anıta çelenk konuldu. Günün anlam ve önemini belirten konuşma CHP İlçe Sekreteri Ecz. Özer Çınar tarafından yapıldı. Çınar konuşmasında şunları kaydetti: “Zor ve acı bir gün olmasına rağmen gelecek için asla karamsar değiliz. 25 yıl önce yitirdiğimiz Uğur Mumcu’nun katili hala bulunamaması içimizde bir yaradır. Uğur Mumcu kimler tarafından katledilmiş olduğunu o yıllara döndüğümüzde şu kara tablo ortaya çıkmaktadır. 24 Ocak 1993 Uğur Mumcu arabasına konulan bomba ile öldürüldü. 5 Şubat 1993 Adnan Kahveci trafik kazasında hayatını kaybetti. 17 Şubat 1993 Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis uçak kazasında hayatını kaybetti. 24 Mayıs 1993 Bingöl - Elazığ karayolunda sivil 33 askerimiz şehit edildi. 2 Temmuz 1993 Sivas’ta Madımak Oteli ateşe verildi 37 Aydınımız diri diri yakılarak hayatını kaybetti. 5 Temmuz 1993 Başbağlar köyünü basan PKK 33 köylüyü öldürdü. 22 Ekim 1993 Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğ.General Bahtiyar Aydın öldürüldü. 4 Kasım 1993 Binbaşı Cem Ersever Ankara’da öldürüldü. Tüm bu katliam ve suikastların arkasında kim ve kimler varsa bizler biliyoruz ki; Uğur Mumcu’nun katilleri de onlardan biridir. Dış odaklı güçlerin içerideki işbirlikçileri ile işlediklerini bizler biliyoruz.”

 Daha sonra İl Genel Meclis üyesi Mehmet Özkök’ün konuşmasının ardından törene katılanlar anıta karanfil bıraktılar ve fotoğraf çekildiler. Araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu 25 yıl önce 24 Ocak 1993’te arabasına yerleştirilen bomba ile gerçekleştirilen saldırı sonucu suikasta kurban gitmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —