Tarih: 09.08.2018 14:26

Türk ve Bulgar Düğün Gelenekleri Meriç’te Buluştu.

Facebook Twitter Linked-in

Konuşmalarının ardından Türk ve Bulgar geleneklerinde kız isteme, kına gecesi ve düğün merasimleri temsili olarak gösterildi.

 Meriç'de, Avrupa Birliği Bakanlığının ulusal otorite görevini yürüttüğü "Interreg-Ipa Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı birinci teklif çağrısı kapsamında yürütülmekte olan CB005.1.23.033 sayılı    ‘’Sınır ötesi alanda ortak gelenek ve görenekler için ortak ağ’’ isimli proje kapsamında iki ülkenin Düğün gelenekleri 03,04.05 Ağustos tarihlerinde Meriç Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirildi.

Törende konuşan Meriç Belediye Başkan Vekili Erdem Sevinç, İki ülke halklarının birçok benzer gelenekleri olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: “Proje kapsamında yaptığımız bu etkinliklerle sürdürülebilir turizmin geliştirilmesine katkı sağlamaktır. Bulgaristan ve Türkiye iki ülke halklarının gelenek ve göreneklerinin karşılıklı tanıtımını sağlamak ve benzerlikleri keşfetmektir. Bugün burada Türk ve Bulgar halklarının kız isteme ve düğün organizasyonlarının nasıl yapıldığını izleyeceğiz.”

Konuşmalarının ardından Türk ve Bulgar geleneklerinde kız isteme, kına gecesi ve düğün merasimleri temsili olarak gösterildi.

  Ortaklarının, Meriç Belediyesi, ’Yeni Yol 2011 Halk Okuma Evi’’ – Dobriç Köyü, Dimitrovgrad  Belediyesi – Bulgaristan ve  ‘’Iskra 1926 Halk Okuma Evi’’ – Kasnakovo Köyü; Dimitrovgrad – Bulgaristan, olduğu projenin 13.10.2017 tarihinde başladığı,12.01.2019 tarihinde de sona ereceği belirtildi.

Bu yayın Interreg-Ipa Bulgaristan –Türkiye SÖİ Programı, CCI Numarası:2014TC16I5CB005 kapsamında Avrupa Birliği'nin desteği ile üretilmiştir. Bu belgenin içeriği, tüm sorumluluğu yalnızca Meriç Belediyesi’ne aittir ve içerik Avrupa Birliği'nin ya da  Programın  Yönetim Makamının görüşlerini yansıtmamaktadır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —