Tarih: 02.06.2021 10:40

TPAO,İpsala ve Keşan'da petrol ve doğalgaz arama çalışmaları yapıyor

Facebook Twitter Linked-in

TPAO (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı) tarafından, Kırklareli'nde doğalgaz arama çalışmalarındaki gibi, Keşan'da da petrol ve doğalgaz arama çalışmaları yapıyor.

Kırklareli'nde kuyu açarak doğalgaz arama çalışmaları yapmak için girişimlere başlayan TPAO, Keşan ve İpsala merkez ilçe köylerinde petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına başladı. Keşan ve İpsala'nın 3B çalışma sahası içerisinde yer alan 17 köy ve 4 beldenin yanı sıra Keşan ile İpsala merkezlerinde petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına birkaç aydır devam edildiği belirtilirken, bu kapsamda köylerde yürütülen çalışmaların tamamlandığı öğrenildi.

Keşan ile Yenimuhacir Beldesi arasında devam ediyor

Çalışmalara, Keşan ile Yenimuhacir Beldesi arasında bulunan tepelik alanda devam edilirken, TPAO ekiplerinin, bu bölgede çalışmaların sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için bazı ön çalışmaları da tamamladığı öğrenildi. Buna kapsamda, bölgede sağlıklı arama yapılabilmesi için kabloların yerleştirildiği, böylece 3 boyutlu sismik yöntemlerle arama yapıldığı bilgisi edinildi.

6-7 ay sürecek

Köylerde tamamlanan ve şuanda Yenimuhacir ile Keşan arasındaki bölgede devam eden petrol ve doğalgaz arama çalışmalarının, yaklaşık 6-7 ay daha süreceği iddia edilirken, çalışmalarla ilgili olarak ilerleyen günlerde bir bilgilendirme yapılması bekleniyor.

Haber: İlker GÜREL




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —