Tarih: 15.11.2019 08:52

“TMO, ihtiyaç durumunda piyasalara müdahale eder”

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar yaptığı açıklamada; çeltik fiyatları ve TMO’ya ithalat yetkisi verilmesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“Fiyatlar, 1 Kasım’da yükselişe geçti”

Çeltik hasadının 15 Ekim’de sona erdiğini hatırlatarak, sözlerine başlayan Balcılar“Hasat başladığı günden bittiği güne kadar luna cinsi çeltiğin tonu 2 bin 650 TL, cameo cinsi çeltik 3 bin 400-3 bin 500 TL aralığında fiyatlar seyrediyordu. 1 Kasım’dan itibaren fiyatlar yükselişe geçti. Luna cinsi çeltiğin fiyatı 3 bin TL, cameo cinsi çeltiğin fiyatı ise, 4 bin TL oldu. Tarım Kredi Kooperatifi, mal almaya başladı. Tüccarda, piyasada daha fazla mal alımına başladı.” dedi.

“Çeltik fiyatları anormal şekilde artarsa müdahale edebilir”

“TMO’ya sıfır gümrükle ithalat yetkisi veriliyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Sedat Balcılar, şunları söyledi: “TMO, kendi kafasına göre, ‘ithal ürün getiriyorum.’ deme şansı yok. TMO’nun görevi piyasaları regüle etmektir. Türkiye’de milyonlarca kişi asgari ücretle geçinmek zorunda ve TMO, ‘ben bu insanları da, düşünmek zorundayım.’ diyor. TMO, ne üreticiyi ne de tüketiciyi üzmez. TMO yetkilileri, şuandaki fiyatların makul düzeyde olduğunu ifade etti. Çeltik fiyatları anormal şekilde artarsa müdahale edebilir. Kısacası, ihtiyaç durumunda müdahale olur. TMO’nun ve sanayinin elinde mal var. Gayet iyi bir yıl geçirdik.”

“Barajların dolmasını temenni ediyoruz”

Balcılar, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu yıl, biraz kurak geçiyor. Havaların yağışlı olması için Allah’a dua ediyoruz. Barajların dolmasını temenni ediyoruz. Su kaynakları tekrar canlansın ki, ilkbahar mevsiminde rahatlıkla üretim yapalım.”

(Haber: Deniz ÇİLGündemsaros)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —