Tarih: 19.10.2018 09:49

TMO, çeltikte emanet alımlara başladı

Facebook Twitter Linked-in

TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; çeltikte emanet alımlara başlanacağını söyledi.

Açıklamada, şunlara yer verildi: “2018 yılı çeltik üretiminin geçen yıla göre; %4,4 artışla 940 bin ton olarak gerçekleşeceği tahmin edilmektedir. Kuruluşumuz tarafından çeltik piyasaları yakından izlenmekte ve piyasaların seyrine göre, TMO politikaları şekillendirilmektedir. Son dönemde; hasadın yoğunlaşması, finansman maliyeti, depo yetersizliği ve pirince olan talebin azalmasına bağlı olarak fiyatlarda gevşeme olduğu izlenmektedir. Bu doğrultuda TMO; 17 Ekim 2018 tarihinden itibaren üreticilerin depolama ve finansman ihtiyacını karşılamak amacıyla emanet alımlara başlayacaktır.

ÇKS belgesi bulunan üreticilerimiz; rutubet oranı % 15 ve altı olan ürünlerini randevu alarak, TMO işyerlerine teslim edebilecektir. İsteyen üreticiler emanete bıraktıkları ürün için TMO'nun bir önceki yıl çeltik alım fiyatları üzerinden ürün bedelinin %30'una kadar avans alabilecek veya TMO'nun anlaşmalı olduğu bankalardan kredi kullanabilecektir. Kredi faizinin % 25'i TMO tarafından karşılanacaktır. TMO'ya emanet çeltik bırakan üreticilerimizden depo kira ücreti alınmayacaktır. Üreticilerimizin randevu almada sorun yaşamaması için ÇKS verilerini güncellemeleri gerekmektedir.”

(Haber Merkezi)

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —