Tarih: 13.10.2021 08:22

TIR Parkı İçin Çalışmalar Sürüyor.

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Sınır Kapısı'nın yanına yapılacak tır parkında, sürücüler, sırası gelene kadar vaktini rahatça ve dinlenerek geçirebilecek.

Türkiye’nin Avrupa’ya açılan İpsala Sınır Kapısı’nın yanına yapılacak tır parkının yanı sıra otomobiller içinde park alanı yapılıyor. Sürücüler, sırası gelene kadar vaktini rahatça ve dinlenerek geçirebilecek.

Sınır kapısındaki peron sayısının 18’e yükseltildiğini söyleyen İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, “5 tır girişi, 5 tır çıkışı, 4 küçük araç girişi ve 4 küçük araç çıkışı şeklinde büyük bir gümrük kapısı oluştu. Bu gümrük kapısı sayesinde gümrükle ilgili işlem hacmimiz genişledi.” dedi.

Konforlu bir hizmet vermek için parkı yapılmasına karar verildi

Yunanistan’ın, sınır kapısının kapasitesine cevap verememesi nedeniyle tır şoförlerinin bekleme yaptığını anlatan Güngör, “Bekleme alanlarında konforlu bir hizmet vermek için tır parkı yapılmasına karar verildi. Yaklaşık 100 dönümlük araziye 300 tır ve 100 küçük araç alacak şekilde park alanı oluşturuyoruz. Altyapı ihalesi yapıldı ve yaklaşık 1 ay içesinde altyapısı tamamlanacak. Ayrıca sosyal donatı alanları da yapılacak. 20 personel, tır şoförlerine ve gurbetçilere hizmet verecek.” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —