Tarih: 17.06.2020 09:35

Testler başladı

Facebook Twitter Linked-in

Edirne İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan yazılı olarak yaptığı açıklama ile sağlık Bakanlığı'nın vermiş olduğu kararla korona virüsle ilgili yeni bir çalışma başlattıklarını duyurdu.

Kalkan, virüsün sıklığı, geçirilmiş hastalık düzeyi ve hiç bulgu vermeden geçiren hasta düzeyinin saptanacağını belirterek, "TUİK’in ilimiz genelinde rastgele belirlediği 1315 haneye ulaşılarak her haneden 1 kişiye testlerin uygulaması yapılmaktadır “dedi.

Kalkan, Edirne İl Sağlık Müdürlüğünce oluşturulan 21 filyasyon ekibinin saha çalışmalarına başladığını duyurdu.
Kalkan yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi:
"Sağlık Bakanlığımız, tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de görülen koronavirüs (COVİD-19) salgınına karşı çok sayıda önlem alınmış ve bu başarı diğer ülkeler tarafından da takdir edilmiştir. Bu başarının devamı ve gelecek dönemlere hazırlık çalışmalarını planlamak amacıyla ülkemiz çapında bir çalışma yapılarak hastalığın sıklığı, geçirilmiş hastalık düzeyi ve asemptomatik (hiç bulgu vermeden geçiren) hasta düzeyi saptanacaktır. Bu kapsamda TUİK’in ilimiz genelinde rastgele belirlediği 1315 haneye ulaşılarak her haneden 1 kişiye testlerin uygulaması yapılmaktadır. Bu amaçla Müdürlüğümüzce oluşturulan 21 filyasyon ekibimiz, (en az 1 doktor ve hekim dışı sağlık personelinden oluşan) ilimizde de saha çalışmalarına başlamıştır. Vatandaşlarımıza bu konudaki çalışmalara gösterdikleri hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederim" ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —