Tarih: 09.08.2017 14:30

Telefon Dolandırıcıları İpsala’da…

Facebook Twitter Linked-in

Hudut Kapısı Emniyet Şube Müdürü İpsala İlçe Emniyet Müdür Vekili Zafer Akcan ile İpsala Polis Merkezi Amiri Sinan Turhan vatandaşların bu tür telefonlara itibar etmemeleri gerektiğini ifade ettiler.

Hudut Kapısı Emniyet Şube Müdürü İpsala İlçe Emniyet Müdür Vekili Zafer Akcan ile İpsala Polis Merkezi Amiri Sinan Turhan dün gazetemizi ziyaret ederek telefon dolandırıcılarına karşı vatandaşı uyardı.

Akcan ve Turhan, Türkiye genelinin yaşadığı ortak sorun olan telefon dolandırıcılığı olaylarının son dönemde İpsala’da daha sık görüldüğünü ifade ederek bu konuda vatandaşların daha dikkatli olması ve inanmaması konusunda uyarıda bulundu.

Kendisini polis, savcı, jandarma, sigortacı, bankacı, banka müdürü… vb. gibi meslek gruplarından tanıtan şahıslara kimlik bilgilerini vermemeleri ve bankaya para yatırmamaları, böyle bir durumda çekinmeden ve korkmadan polis merkezine gitmeleri yada 155’i arayıp konuyu teyit etmeleri gerektiğinin altını çizen Akcan, “her hangi bir kamu kurum ve kuruluşu sizlerden telefonla para istemez, yada kimlik bilgilerini istemez. Bunlar Türkiye genelinde bir şebekedir. Vatandaşımızdan kimlik bilgilerini isteyerek kendilerini terör örgütüne üye olmaktan suçluyorlar. Ya da sigorta şirketinden arıyoruz diyorlar ve para talep ediyorlar. Telefonu kapatmalarını istemiyorlar, insanları korkutuyorlar. Vatandaşımız inanmasın, kanmasın. Vatandaşlarımız tanımadıkları numaraları açmasın, açsalar bile lütfen bu tür telefonlara itibar etmeyiniz. Hemen telefonu kapatın ya da hiç çekinmeden ve korkmadan polis karakoluna geliniz. Son olarak lütfen kimse ile özellikle telefonda kimlik bilgilerinizi, hesap numaralarınızı ve kredi kartı bilgilerinizi paylaşmayınız” diye ikazda bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —