Tarih: 21.10.2020 16:38

Tam 250 ton hasat ettiler

Facebook Twitter Linked-in

Devletin 49 yıllığına ceviz ekmek şartıyla bedelsiz kiraya verdiği araziyi değerlendiren Karaağaç köyü halkı, ceviz hasadını tamamladı. Köyde, bin dönümlük arazide yaklaşık 250 ton kabuklu ceviz hasat edildi.

Ceviz ekili arazinin çoğunluğunun devlet tarafından 49 yıllığına bedelsiz kiraya verildiği köyde üretilen yeni mahsul cevizler hasat edildi. Köyde imece usulü toplanarak ahşap tezgâhlarda yere temas etmeden ve gölgede kurutulan cevizler, tüketiciye ulaşacağı günü bekliyor. Damlama ve tanker yardımıyla sulanan cevizler, düzenli olarak ilaçlanıyor. Köyde şu anda irili ufaklı alanlar olmak üzere tam 2 bin dönümlük alanda ceviz bulunuyor.

Bundan yaklaşık 15 yıl önce ekilen ceviz ağaçları, bu yıl yüksek rekolteye ulaştı. Bölgenin en büyük pazar payına hâkim köyde, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen kuruyemişçiler ve ceviz tüccarları da üretilen cevizlere talep gösteriyor.

Yaklaşık 15 yıl önce ceviz tarımı yapmaya karar veren İsmail Eski, "49 yıllığına ceviz ekmek şartıyla yaklaşık 40 dönüm devletin hazineye ait arazisine ceviz ektik. İlk hasadımızı 7 yıl önce yaptık. Bu yıl 15’in yılı cevizlerimizin. Bu yıl rekoltemiz çok yüksek. Köyün geçim kaynaklarının başında ceviz tarımı ve çeltik tarımı yer alıyor. Amacımız üreticiler olarak köyümüzde ekili olan 2 bin dönümlük ceviz alanını daha da arttırmak" dedi.

Kabuklu cevizin satış fiyatının önümüzdeki günlerde belirleneceği bildirildi. Haber Ergin Yıldız-Edirne Yenigün Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —