Tarih: 24.04.2017 09:05

?Su sıkıntısı yaşayacağımızı düşünmüyorum?

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar, yaptığı açıklamada çeltik üreticileri olarak bu sezon çok fazla su sıkıntısının yaşanacağını düşünmediklerini ifade etti.

Çeltik üreticileri son yağışlara sevindiklerinin altını çizerek sözlerine başlayan Balcılar,şunları söyledi.”Bulgaristan’da güzel yağışlar olmuş ve o bölgedeki barajlara ciddi anlamda katkısı olduğu dile getirildi. Yağışlar bizimde bölgemizde devam etmesi durumunda, barajlara katkıları olacaktır. Ayrıca, İpsala Kaymakamlığı’nda; İpsala DSİ 114.Bölge Müdürü, Hamzadere, Yenikarpuzlu ve Karasaz sulama birlikleri ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü’nün katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Biz, en kötü senaryo üzerinde çalıştık ve buna göre önlemlerimizi almaya çalışıyoruz.”

“Çok fazla su sıkıntısı yaşayacağımızı düşünmüyorum”

Baraj ve göletlerdeki su oranlarıyla ilgili bilgilendirmede de, bulunan Sedat Balcılar, sözlerine şöyle devam etti: “Hamzadere’de 140 milyon metreküp, Yenikarpuzlu’da 40 milyon metreküp, Karasaz’da 12 milyon metreküp suyumuz bulunmaktadır. Ayrıca, Sultanköy’de 7 milyon olan su seviyesi 8 milyon metreküpe çıkmış durumda. Buraya su basılmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Kısacası, çok fazla su sıkıntısı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Sezonu iyi bir şekilde atlatacağımıza inanıyorum. Üreticiler, bir nebze de olsa rahatlamış durumdadır.”

“5-6 Mayıs itibariyle bölgemizde ekilişler başlar”

“Çeltik ekimlerine az bir zaman kaldı. Bu süre zarfında neler yapıyorsunuz ve daha çok hangi çeşit çeltik ekimleri yapılıyor?” şeklindeki soruya cevap veren Balcılar, sözlerini şöyle tamamladı: “Üretici yerlerini hazırlamaya başladılar. Ama havalar soğuk geçmesi nedeniyle, şuanda ekiliş riskini göze alamıyor. Muhtemelen 5-6 Mayıs itibariyle bölgemizde ekilişler başlar. Hangi çeşit ürünler ekileceği konusunda, bölgeler arasında farklılıklar yaşanıyor. İpsala bölgesinde, yüzde 80 İtalyan menşeli tohumlar ekilirken; yüzde 20’de yerli menşeli ekim olur. Uzunköprü ve Gönen bölgelerinde yerli tohumlar daha ağırlıklı şekilde ekilir.”(Gündemsaros)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —