Tarih: 30.10.2019 08:53

Sonsuza Kadar Cumhuriyet!

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96. Yıl dönümü kutlamalarında konuşan İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar, Bugünkü birlik ve beraberliğin ebediyen bozulamayacağını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96. Yıl dönümü kutlamaları Türkiye’nin dört bir köşesinde olduğu gibi İpsala’da da coşku içinde kutlandı.

KUTLAMALAR PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLADI.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96. Yıl dönümü kutlamalarına Pazartesi günü saat 13.00’te Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

ASLANTATAR, KUTLAMALARI KABUL ETTİ.

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 96. yıl dönümü kutlamalarına dün saat 10.00’da Kaymakam Enis Aslantatar’ın  kutlamaları makamında kabul etmesiyle başladı.

BAYRAMA YOĞUN İLGİ VARDI.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96.yılı kutlama programına Cumhuriyet Meydanında devam edildi. Saat 11.00’de İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar, Garnizon Komutanı P.Bnb. Çağlar Şimşek ve İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal tarafından törene katılan öğrencilerin, öğretmenlerin ve halkın bayramını kutlamaları ile başladı.

İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam önemini belirten konuşma İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar tarafından yapıldı.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ DAHA DA GELİŞECEK”

Cumhuriyet bayramını kutlayarak başlayan Aslantatar,”Bu bayram birlik ve beraberliğimizin en güzel nişanesidir. Bundan 96 yıl önce bu millet ayağında çarık yokken nasıl vatan savunulur bütün dünyaya göstermiştir. Şu an bile dünyanın en güçlü devletlerine karşı tek yürek olduk. Çanakkale’yi geçirmediler. Bunu da güzel bir zaferle taçlandırarak Cumhuriyeti ilan ettiler. Cumhuriyet ile beraber bu birlik beraberlik gelişti inşallah daha da gelişecek. 96 yıl önce gösterdiğimiz birlik ve beraberliği bugün de göstermemiz lazım. Kutsal olan bu bayrak gökten inmeyecek, ezanlar minarelerden susmayacaktır. Bu birlik ve beraberliği sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal paşa olmak üzere şehitlerimize rahmet gazilerimize uzun ömürler diliyorum” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96.yılı kutlama programına öğrencilerin okuduğu şiirlerle devam edildi. Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen Resim- şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye öğrencilere ödülleri verildi.

İpsala Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı “Atatürk’ün Cumhuriyeti” adlı gösteri beğeni ile izlendi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96.yılı kutlama programı tören geçişi ile sona erdi.

FENER ALAYI DÜZENLENDİ

Öte yandan, İpsala Belediye Başkanlığı'nca, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, saat 20.00'de, Müftülük binası önünde toplanılarak, Cumhuriyet Meydanı'na kadar fener alayı yürüyüşü düzenlendi.

Grup A/20 tarafından Cumhuriyet konseri verildi ve havai fişek ile lazer gösterileri ile kutlamalar sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —