Tarih: 08.03.2017 13:27

Sezen, Kadınlar Gününü Kutladı.

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen “ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle yayınladığı mesajında;

 “8 Mart Dünya Kadınlar Günü kadın haklarının kazanılmasında nerelerden başlandığını ve bugünlere nasıl gelindiğinin hatırlanması için özel bir gündür. 

Türk Kadını kurulan ilk Türk Devletlerinden bu güne kadar devletin kuruluşunda ve yönetiminde erkeğin yanında yer almıştır. Kurtuluş savaşında vatanın bağımsızlığı için mücadele eden Türk Kadını Cumhuriyetin kurulmasıyla toplumsal yaşamda yerini almış ve birçok batı ülkesinden daha önce seçme ve seçilme hakkını elde etmiştir” dedi.

Türk Kadını dünyada örneği görülmemiş bir fedakârlığın sembolü olarak bu farklılığı hak etmiştir diyen Sezen,” Partimiz kurulduğundan bu yana kadını merkeze alan yönetim anlayışındaki kararlı duruşu kadınlarımızı cesaretlendirmiştir. Ak Parti iktidarı politikalarında kadına pozitif ayrımcılık yaparak toplum içindeki fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmayı hedeflemektedir ki Cumhuriyet tarihinde ilk defa TBMM’de “Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu” kurulmuştur dedi.

Sezen,”Toplumda kadına gösterilen saygı verilen değer hak ve sorumluluklar o toplumun uygarlık ve gelişmişlik düzeyini belirler diyen Sezen  ilimiz ve ülkemizdeki tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —