Tarih: 15.05.2019 09:26

Selvi, ”Acilen Girdi Fiyatlarının Gözden Geçirilmesi ve Üreticinin Desteklenmesi Gerekmektedir”

Facebook Twitter Linked-in

“AÇ KALMAMAK İÇİN VERİMİN % 50 ORANINDA ARTMASININ SAĞLANMASI GEREKMEKTEDİR”

Her yıl 14 Mayıs tarihinde kutlanan Dünya Çiftçiler günü nedeni ile İpsala Ziraat Odası dün kutlama töreni düzenlendi.

Tören saat 11.00’de Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve İpsala Ziraat Odası Başkan Vekili Halit Selvi tarafından çelenk sunulması ile başladı.

Kutlama töreninde bir konuşma yapan İpsala Ziraat Odası Başkan Vekili Halit Selvi,” Selvi, “Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu‘un kuruluş günü olan 14 Mayıs yalnız bizde değil, kuruluşa üye bütün ülkelerde "Dünya Çiftçiler Günü" olarak kutlanmaktadır ifadesi ile başladığı konuşmasında; Tarım sektörünün, ülkelerin gıda güvenliği, kırsal kalkınma, istihdam, milli gelire katkı, ihracat ve çevre koruma gibi çok fonksiyonlu özelliği ile dünyanın her ülkesinde stratejik bir öneme sahip olduğunu belirterek şunların altını çizdi;

 “AÇ KALMAMAK İÇİN VERİMİN % 50 ORANINDA ARTMASININ SAĞLANMASI GEREKMEKTEDİR”

“Hızla artan dünya nüfusuna rağmen yaklaşık 20-30 yıl sonra aç kalmamak için verimin % 50 oranında artmasının sağlanması gerekmektedir. Ülkemizde de bu verimi arttırmamız ve tarım alanları ile çiftçimizi korumamız gerekmektedir. 82 milyon nüfusu ve 40 milyon turisti besleyen bu cefakâr insanların zor iklim koşullarında gece gündüz demeden üretim yaptıklarını unutmamalıyız. Bilinmelidir ki emeğinin karşılığını alamayan üreticiler doğal olarak üretimden vazgeçerek toprağını terk etmektedir. Bu göçün tersine dönmesi için bir an önce önlem almaz isek gıdada olan inişli çıkışlı fiyatlar ile karşı karşıya kalmamız kaçınılmazdır.

“ACİLEN; GİRDİ FİYATLARININ (MAZOT, GÜBRE, YEM VB) GÖZDEN GEÇİRİLMESİ VE ÜRETİCİNİN DESTEKLENMESİ GEREKMEKTEDİR

Bütün dünyada görülen iklim değişiklikleri ve kuraklığın bizim ülkemizi de etkileyeceği kaçınılmazdır. Bu yüzden ülkemizde işlenmeyen bir karış toprak kalmamalıdır. Bu üretimin devam etmesi içinde üreticimizin önemli problemlerinin bir an önce çözülmesi gerekmektedir. Bu anlamda acilen; girdi fiyatlarının (mazot, gübre, yem vb) gözden geçirilmesi ve üreticinin desteklenmesi gerekmektedir. Fiyatlarda üretici ile tüketici arasındaki uçurumun ortadan kaldırılması üreticinin ürününü kazanç elde edebilecek bir fiyattan satabilmesi gerekmektedir. Üründe fiyat dengesi sağlanmalıdır “

SOFRAMIZA GELEN BİR DİLİM EKMEĞİN NASIL ZOR KOŞULLARDA ÜRETİLDİĞİNİ HİÇ KİMSE UNUTMAMALI”

 Bunlar gibi birçok sorun acilen çözülmelidir. Bu gün soframıza gelen bir dilim ekmeğin nasıl zor koşullarda üretildiğini hiç kimse unutmamalı ve bu emeğin karşılığı verilmelidir.

 

 Bu vesile ile ülke ekonomisi kalkınmasında büyük emekleri olan başta ziraat odalarımız olmak üzere bütün çiftçi örgütlerinin ve tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü şahsım ve yönetim kurulum adına kutluyor, ürünlerinin bol ve bereketli olmasını diliyorum” diye konuştu. Haber Merkezi

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —