Tarih: 09.08.2016 14:37

Şehir Hamam Müze Oluyor..

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Kaymakamlığı tarafından İpsala Belediyesine ait şehir hamamı için hazırlanan “Saraçilyas Hamamı ile Canlanan Tarih” ve İpsala Anadolu Lisesi için hazırlanan “Evrenin Sırlarına Yolculuk” projeleri Trakya Kalkınma Ajansı tarafından onaylandı.

2016-2017 yılı Trakya Kalkınma Ajansı küçük ölçekli altyapı destek programı kapsamında İpsala Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve İpsala Belediyesi tarafından Trakya Kalkınma Ajansına sunulan şehir hamamının müzeye dönüştürülmesi projesinin sözleşmesi Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman tarafından imzalandı.

Toplam 776.258.00 TL bütçesi olan projenin sözleşmesini imzalayan İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman,”.Saraçilyas Mahallesinde bulunan Saraçilyas Hamamı aslına uygun olarak restore edilerek müzeye dönüştürülecektir.

Bu projede büyük emekleri olan Başta TBMM Anayasa Komisyonu Başkanımız Sayın Prof.Dr. Mustafa Şentop'a, Edirne Valisi Sayın Günay Özdemir'e, Kırklareli Valisi Sayın Esengül Civelek'e, Tekirdağ Valisi Sayın Mehmet Ceylan'a, İpsala Kaymakamı Sayın Eyyup Özdemir’e, Ak Parti İl Başkanı Sayın İlyas Akmeşe’ye, Belediye Meclisi Üyelerimize ve projenin koordinatörlüğünü yapan Serhat İlkokulu Müdürü Zeynep Koçak'a ve Teknikerimiz Sabiha Aldemir Çakır'a şahsım ve halkım adına teşekkür ederim.”dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —