Tarih: 09.08.2016 14:41

Saraçlar'daki 'Yenikapı'

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'de 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından meydanlarda 23 günden bu yana devam eden demokrasi nöbetlerinin dün İstanbul Yenikapı'da büyük buluşmayla finali yapılırken, Edirne Saraçlar Caddesi'nde de eş zamanlı miting gerçekleştirildi. Caddeye kurulan dev ekrandan Yenikapı'da yaklaşık 4 milyon kişinin katıldığı mitingden canlı yayın yapılırken eline Türk bayrağı alan Edirneli vatandaşlar da bu coşkuya eşlik etti...

Türkiye'de 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından meydanlarda 23 günden bu yana devam eden demokrasi nöbetlerinin dün İstanbul Yenikapı'da büyük buluşmayla finali yapılırken, Edirne Saraçlar Caddesi'nde de eş zamanlı miting gerçekleştirildi. Caddeye kurulan dev ekrandan Yenikapı'da yaklaşık 4 milyon kişinin katıldığı mitingden canlı yayın yapılırken eline Türk bayrağı alan Edirneli vatandaşlar da bu coşkuya eşlik etti. 
Türkiye'de 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara dökülen ve 23 gündür demokrasi nöbeti tutan halk dün Yenikapı'daki büyük mitingde buluştu. Türkiye'de 81 ilde kurulan dev ekranlardan eş zamanlı yayınlanan Yenikapı'daki coşku Edirne'de Saraçlar Caddesi'ni dolduran halkın katılımıyla gerçekleştirildi. 
Edirne Valisi Günay Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Tayyip Özyılmaz, Edirne Barosu Başkanı, Ak Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, çok sayıda ilçe kaymakamı ve belediye başkanı, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşın katıldığı miting İstanbul Yenikapı'yla aynı anda başladı. Şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başlayan mitingde konuşan Ak Parti İl  Başkanı İlyas Akmeşe burada süreçle ilgili açıklama yaptı. 
İl Başkanı Akmeşe, 15 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen demokrasi nöbetinin, düzenlenen büyük mitingle taçlandırıldığını söyleyerek; “15 Temmuz'dan beri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sokağa çıkın demesinden beri Edirne halkı olarak sokaklardayız. Bugün de Yenikapı'da bunun taçlandırmasını yapacağız inşallah sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve diğer siyasi partilerin genel başkanlarının katılımıyla. Biz de 81 ilde bu coşkuyu yaşamak için büyük ekranlarla halkımıza İstanbul'daki o coşkuyu biz de Edirne'de yaşatmaya çalışıyoruz. Ben bu süreç içerisinde özellikle Edirne halkına duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz özellikle ilk gece gerçekten çok duyarlı ve heyecanlı olarak sokaklara döküldüler ve böylelikle Edirne'deki bu cuntacıların kalkışmasını başlamadan önlemiş oldular. Ben bundan dolayı Edirne halkına çok teşekkür ediyorum. Bizlerle beraber oldular. Sadece Ak Parti olarak düşünmeyin. CHP'si, MHP'si hep beraber olduk. Gerçekten ben diğer tüm siyasi partilere, stk'lara bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Günay Özdemir de darbe girişiminin ardından Türk halkının beraber hareket ettiğini ve bunun önemli olduğunu söyleyerek; “Bu hain darbe girişiminden sonra Türk halkı, sağcısı, solcusu, doğusuyla, batısıyla hep beraber birlik içerisinde hep beraber hareket öğrendi. Aslında bu tarihimizde Çanakkale'de, Dumlupınar'da atalarımız bu birliği ve beraberliği göstermişti. Daha önce tüm siyasi partilerle miting yapmıştık bugün yine İstanbul'da tüm siyasi partilerin, genel başkanların, sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yapılan mitingi Edirne'de de yapıyoruz ve bundan sonra da inanıyorum ki yine torunlarımız da bu birlik ve beraberliği, İstiklal mücadelesini vatan savunmasını hatırlayacaklarına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Saraçlar'daki miting Yenikapı'yla eş zamanlı olarak siyasi parti liderleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının bitmesine kadar devam ederken, vatandaşlar Türk bayraklarıyla mitinge destek verdi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —