Tarih: 08.03.2019 10:30

Psikolojik Dayanıklılık Bizim Elimizde

Facebook Twitter Linked-in

Gelişim Üniversitesi Öğretim Üyesi Arş. Gör. Çağla Duran 1 Mart Cuma Günü İpsala Anadolu Lisesi ve Şehit Er Mustafa Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle buluştu.

Gelişim Üniversitesi Öğretim Üyesi Arş. Gör. Çağla Duran 1 Mart Cuma Günü İpsala Anadolu Lisesi ve Şehit Er Mustafa Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle buluştu.

"Psikolojik Dayanıklılık" konusunda seminer verdi. Çağla Duran ilk ve ortaokul eğitimini İpsala’da, Lise eğitimini Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi'nde almıştır. Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi mezunudur. Hacettepe Üniversitesi'nde aynı alanda yüksek lisans eğitimi devam etmektedir. Üniversite eğitimi sırasında Erasmus Programı bursu kazanarak İspanya Madrid Alcala Üniversitesi'nde pedagoji alanında bir yıl eğitim almıştır. Özel eğitim, dil-konuşma terapisi, üstün yetenekliler alanlarında çalışmaları bulunmaktadır. Uluslararası çocuk yogası eğitmenidir. Çağla Duran: "Hayatınızda zorluklarla karşılaştığınızda sorun yokmuş gibi davranmayın. Sorunun üzerine yöntemler geliştirmeye çalışın. “dedi ve psikolojik dayanıklılığımızı nasıl arttıracağımız konusunda öneriler verdi.

"Ani düşünce karışıklığında, yorgun, çaresiz, panikli hissettiğiniz anda her ne yapıyor olsanız da kendinize bir dur deyin ve derin bir diyafram (karın nefesi) nefesi alın. Hiçbir şey düşünmeden sadece nefesinize odaklanın. Bu sizi sakinleştirecek ve ana odaklayıp daha sağlıklı düşünebilmenizi sağlayacaktır. Kendinize her zaman güvenin. Kendinizi tanıyın. Güçlü yanlarınızı, yeteneklerinizi keşfedin. Zayıf yanlarınızı tanıyın. Çevrenizdekilerle iyi ilişkiler kurun. Değişimin hayatınızın bir parçası olduğunu kabul edin. Kendinize gerçekçi ve sağlıklı hedefler belirleyin ve onlara ulaşmak için düzenli plan yapın, ulaşmak için çalışın. Bedeninize iyi bakın, sağlığınıza dikkat edin. Düzenli spor yapın. Sağlıklı beslenenin. Uyku saatlerinize dikkat edin.

Gerektiğinde profesyonel yardım alın. Unutmayın ki yardım almak zayıflık değildir. Güçlü insanlar yerinde ve uygun kişilerden destek alırlar. Devlet başkanlarının 30'un üzerinde danışmanı var."

Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —