Tarih: 07.06.2019 09:41

Protokol Bayramlaştı.

Facebook Twitter Linked-in

Dini bayramlarımızın birincisi olan Ramazan bayramı, Salı günü İpsala’da saat 06.24’de kılınan namaz ile başladı.

Ramazan Bayramı nedeniyle bayramın birinci günü Belediye Düğün salonunda saat 11.00’de protokol bayramlaşması düzenlendi.

İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar, Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtuluş olan müminleri manevî olarak arındıran, yücelten ve rahmet iklimiyle kuşatan Ramazan ayını ve Ramazan Bayramını geride bıraktıklarını belirterek manevi havanın, sosyal yardım ve dayanışmanın önemine dikkat çeken bir konuşma yaptı.

Aslantatar,”Bu ayda kazandıklarımızı on bir ay boyunca tüketiyoruz. Gönül ister ki bu ayda kazandıklarımızı on bir ay boyunca yaşamak. Yaşatmak. Çünkü bu ayda yardımlaşmayı öğreniyoruz, herkes birbirini düşünüyor. Yaşadığım bir anekdotu aktarmak istiyorum. Ordu Çatalkara’da vekil kaymakam olarak görev yaparken yaptığımız bir vakıf toplantısında maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın dilekçelerini değerlendiriyorduk. Bir vatandaşımız; “Kaymakam bey hep  fakirler mi ölecek” dedi. O sırada açık olan televizyon kanalında bir haber gözüme takıldı. Mustafa Koç’un hayatını kaybettiğini gördüm.

 Belki yanlış görmüşümdür diye başka haber kanallarına da baktığımda doğru olduğunu gördüm. Sonra o vatandaşımıza dönerek, “bakın sadece fakirler vefat etmiyor. Dünyanın sayılı zenginlerinden bir tanesi olan Mustafa Koç vefat etmiş. Bu kişinin kendi hastanesi var, helikopteri var yanında özel doktoru var. Ama yapılan tüm müdahalelere rağmen kalbi bir kez bile çalıştırılamamış, vadesi dolmuş. O yüzden bunların fakirlikle zenginlikle alakası olmadığını söyledim.

Ömrü veren Allah, alacak olan da Allah. 70 yaşındaki insanlara zamanın nasıl geçtiğini sorduğumuzda herkes su gibi geçtiğini söylüyor. Hiç kimse bu dünyadan öbür tarafa bir şey götüremiyor. Hastanede çalışan doktor arkadaşlarımıza söylüyorum. Buraya gelen vatandaşlarımız stresli geliyor. Hiç kimse hastaneyi keyfi gitmez. Gelene hoş geldin diyelim, kalplerini okşayalım. Onlara yardımcı olmaya çalışalım. ”şeklinde konuştu

Daire Müdürleri, Muhtarlar, STK’lar, siyasi partiler ve vatandaşların katıldığı bayramlaşma yaklaşık 30 dakika sürdü.

GURBETÇİLERİN BAYRAMINI KUTLADI.

Protokol Bayramlaşma programından sonra İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Yeni Hayat Bakım evi ile Gümrük Kapısı’nı ziyaret ederek polislerle, askerlerle, bakımevindeki vatandaşlar ve gurbetçilerle bayramlaştı. Haber Merkezi

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —