Tarih: 15.07.2020 14:02

Pekcanlı: “Kurultayda, genel başkanımız Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır koyacağım”

Facebook Twitter Linked-in

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı yaptığı açıklamada; Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’la birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptıkları ziyaret hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“Partimize ve ülkemize yakışan bir kurultay yapacağız”

37.Olağan Kurultay’ın, 25-26 Temmuz 2020 tarihinde yapılacağının altını çizen Pekcanlı şunları söyledi: “Mart ayında yapılması planlanan kurultay, COVİD-19 salgını nedeniyle 25-26 Temmuz’a ertelendi. Genel merkezde, kurultayla ilgili güzel bir telaş var. Cumhuriyet Halk Partisi, kurultaylarıyla meşhur bir partidir. Bununla ilgili genel başkanımız ve merkez yönetim kurulu üyeleri hassas bir çalışma içerisindeler. Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan’la, sayın genel başkanımızı ziyaret ettik. Kurultay öncesinde kendisine başarı diledik. Kurultayla ilgili herkes farklı bir çalışma metoduna girdik. Bende, Trakya’nın CHP’li üç il başkanıyla birlikte olacağız ve Trakya adına bazı kararlar alacağız. Hafta sonu cumartesi günü de, Balıkesir Edremit’te, Marmara Bölgesi’nin il başkanlarıyla bir araya geleceğiz. Bu kurultayın en sağlıklı şekilde geçmesi için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Partimize ve ülkemize yakışan bir kurultay yapacağız.”

“İl başkanı olarak, genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana bir tavır koyacağım”

Fevzi Pekcanlı sözlerini şöyle tamamladı: “Mart ayında yapılması planlanan kurultay öncesinde, 8 kurultay delegesiyle birlikte genel başkanımıza destek ziyaretimiz olmuştu. Kurultay delegeleriyle birlikte, genel başkanımıza destek vereceğimize dair imzaları vermiştik. Partimiz demokrasi seven bir partidir. Hiç kimseye, ‘şu adayı destekleyeceğiz’ şeklinde bir yaptırımımızda olamaz. Genel Başkanımızın bizde yeri farklıdır. Ama hiçbir kurultay delegesine baskı yapamayız. CHP’nin iradesinde de, böyle bir şey yoktur. Kurultay delegeleriyle yeniden değerlendireceğiz. Ben, il başkanı olarak, genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana bir tavır koyacağım. Her kurultay delegesinin kendi iradesi var. Onlar adına peşin hüküm veremem. Demokrasiye haksızlık olur. Genel başkanlıkla ilgili herhangi bir sıkıntı görmüyoruz. Parti meclisi ve yüksek disiplin kuruluyla ilgili nasıl bir çalışma yapacağımızı değerlendireceğiz. Nihai kararımızı kurultayda vereceğiz.”

(Haber: Deniz ÇİL-Gündemsaros)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —