Tarih: 06.05.2019 12:40

Özelce, ”Camiler Sizi Bekliyor”

Facebook Twitter Linked-in

Dün akşam kılınan teravih ve kalkılan sahur ile başlayan mübarek Ramazan Bayramı nedeniyle bilgi veren İpsala Müftüsü Ercan Özelce, “Camiler sizi bekliyor ”dedi.

Bugün başlayan on bir ayın sultanı Ramazan'ı Şerif için İpsala müftülüğüne bağlı camilerde, cami temizlikleri yapıldığını, ses sistemi arızalarının giderildiğini, minare aydınlatmaları ile kandillerin yenilenerek Ramazan ayı'na hazır hale getirildiğini belirten İpsala Müftüsü Ercan Özelce, “Cami görevlilerince Ramazan ayı boyunca Müftülüğe bağlı 31 camide ve kuran kurslarında vaaz, irşat ve mukabele programları yapılacak.

 Ayrıca İpsala tarihinde geçen yıl ilk defa uygulanan Hatmi Şerif ile teravih namazı kılınması uygulamasına bu yıl da Merkez Dertli Mustafa Bey Camii'nde devam edilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl belirlenen Ramazan ayı teması, bu sene Ramazan ve infak kavramı olarak belirlenmiştir. Ramazan ayı boyunca, vaaz ve sohbetlerde bu kavram üzerinde durularak halkımızın zekat ve fitre bağışlarının yerli yerinde kullanılmasına dikkat çekilecek.” dedi.

Ayrıca, İpsala İlçe Müftüsü Ercan Özelce, bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen asgari fitre miktarının 23 TL olduğunu belirtirken Türkiye Diyanet Vakfınca fakir öğrencilere ulaştırılmak üzere zekat ve fitre bağışları kabul edileceğini ifade ederken tüm vatandaşlara hayırlı ramazanlar diledi. (Haber: Alpay Ercan-Yeni Gazete)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —