Tarih: 22.05.2020 10:21

Özelce, ”Bayramı Evlerimizde Yaşayalım”

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Müftüsü Ercan Özelce, “Yaklaşan bayramda evlerimizde olacağımız için anne ve babalarımız ve akrabalarımızla sosyal medya üzerinden ve telefonlarla bayramlaşma yapabileceğiz. Evlerimizde eş ve çocuklarımızla bayram havasını yaşayalım, kardeşlerimize

İpsala ilçe müftüsü Ercan özelce yaptığı açıklamada; Kadir Gecesi nedeniyle düzenlenen program, Ramazan Bayramı ve 29 Mayıs’ta camilerin öğlen ve ikindi namazları için ibadete açılması hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

“Kadir Gecesi’nde program yapıldı”

İpsala merkezde bulunan Rabia Kadıoğlu Camii’nde iftardan sonra İlçe Müftülüğü tarafından Kadir Gecesi’nde hatim ve Mevlit Programı düzenlendiğini belirten özelce “Corona virüs salgın hastalığı dolayısıyla kandil gecelerinde camiler kapalı olduğu için program, İpsala İlçe Müftülüğünün facebook hesabından canlı olarak yayınlandı.” dedi.

 Programda İlçe Müftüsü Ercan Özelce gecenin anlamı ile ilgili konuşma yaptı. Özelce, Kadir gecesinde Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığını, Kadir gecesi insanlığın Kadir ve kıymetini öğreten bir gecedir, Kur’an-ı Kerim’e uyduğumuz sürece insan olarak kadrü kıymetimizi muhafaza etmiş oluruz, mübarek Ramazan Ayı’nda bu yüzden Kur’an-ı Kerim’in daha çok okunduğunu ve okunan hatimlerin topluca duasını yaptıklarını ifade etti.

“29 Mayıs’ta camilerimiz ibadete açılacak”

Camilerin ibadete açılacağı tarihle ilgili de bilgilendirmede bulunan Ercan ÖZELCE, “29 Mayıs 2020 Cuma günü Türkiye genelinde sadece öğlen ve ikindi namazları için camiler açılacak. Daha sonra kademeli olarak devletimizin alacağı kararlara göre diğer vakitlerde de camilerimiz açılacak.” dedi.

“Bayram namazı camilerde kılınamayacak”

Ramazan Bayramı namazının bu sene camilerde kılınamayacağını belirten özelce, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Diyanet TV’de program yapılacağını ve bayram hutbesinin verileceğini ve din işleri yüksek kurulu tarafından da evlerimizde duha namazı kılmanın tavsiye edildiğini ifade etti.

“Evlerimizde eş ve çocuklarımızla bayram havasını yaşayalım”

Ramazan Bayramı’yla ilgili de konuşan Ercan ÖZELCE açıklamasını şöyle tamamladı: “Yaklaşan bayramda evlerimizde olacağımız için anne ve babalarımız ve akrabalarımızla sosyal medya üzerinden ve telefonlarla bayramlaşma yapabileceğiz. Evlerimizde eş ve çocuklarımızla bayram havasını yaşayalım, kardeşlerimize telefonlarla hal hatır soralım. 24 Mayıs 2020 Pazar günü idrak edeceğimiz Ramazan Bayramını şimdiden tebrik ediyorum. Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —