Tarih: 26.11.2021 08:48

Öğretmenler Günü Törenlerle Kutlandı.

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Milli Eğitim Müdürü Salih Mehmet Engin, Öğretmenlerin tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 virüsünün sebep olduğu salgın sürecinde her dönemde olduğu gibi yine büyük fedakârlıklarla ön saflarda yer aldıklarını söyledi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği tarih olan 24 Kasım Öğretmenler günü tüm yurtta olduğu gibi İpsala’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Önceki gün  saat 13:30’da İpsala İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önderliğinde ilçede bulunan idareci ve öğretmenlerin katılımı ile Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk sunma töreninden sonra programa Belediye Düğün Salonunda devam edildi.

Belediye Düğün Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Öğretmenler Günü kutlama programı İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Mehmet Engin’in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.

ENGİN’İN KONUŞMASI…

İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Mehmet Engin konuşmasında” Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü,1981 yılından bu yana " Öğretmenler Günü" olarak kutlanmaktadır. "Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.” diyerek hayatı boyunca öğretmenlere en büyük değeri veren başöğretmenimiz, öğretmen olarak anılmaktan gurur duymuştur.

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,

Türk Milli Eğitim Sisteminin gelişmesinde tüm çabamız, ülkemizin kıymetli çocuklarını eğitim-öğretim çatısı altında, ülkemize layık bireyler olarak yetiştirmektir.

Bu şerefli görev yolunda biliyoruz ki sizlerin görev ve sorumluluğu büyüktür.

Mesleğinde sürekli gelişen, kendisiyle beraber ülkesini ve ülkesinin çocuklarını da geliştiren siz saygıdeğer meslektaşlarımla aynı yolda yürümekten onur duyduğumu belirtmek isterim.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 virüsünün sebep olduğu salgın sürecinde her dönemde olduğu gibi yine büyük fedakârlıklarla ön saflarda yer aldınız. Vefa Sosyal Destek gruplarında ve diğer görevlerde zaman ve mesai mefhumu gözetmeksizin fedakârlık ve gayret gösterdiniz. Çocuklarımızın eğitiminin bir an bile aksamaması için yeri geldiğinde çevrimiçi çalışmalarla yeri geldiğinde yüz yüze olarak okullarınızda yürüttüğünüz çalışmalarla, sevgiyle, güler yüzle bu süreçte uzakları yakın etmeyi bildiniz. Hepinize çok teşekkür ederim.

Kendini mesleğine ve öğrencilerine adayan; sadece sınıfa değil sınıftaki öğrencilerin yüreklerine de giren, onları ilgi, sevgi ve şefkatle kucaklayan değerli öğretmenlerimize minnettarız.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, görevi başında büyük bir azim ve gayretle çalışmaya devam eden ve emekli olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, saygılarımı sunuyorum ”dedi.

Program Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimizin yemin etmesi ve Öğretmen Marşı’nın okunması ile devam etti.

İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör ve protokol üyeleri, Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdikten sonra öğretmen ve öğrencilerin hazırlamış oldukları müzik gösterisi, video ve oratoryo gösterileri izlendi.

İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, emekli öğretmen Süleyman Gülen’e Hizmet şeref belgesini verdi.

Kutlama programı Tüm Öğretmenlerin sahneye gelerek hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —