Tarih: 25.11.2022 09:17

Öğretmenler Günü Kutlandı.

Facebook Twitter Linked-in

"Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder." Sözleri ile Öğretmenliği başka bir boyuta taşıyan Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün 1928 yılında Millet Mektepleri Başö

 İpsala’da düzenlenen Öğretmenler günü programı, dün 13.30’da Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı Önü’nde Protokol ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunumu ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.

Saat 14.00’de İpsala Atatürk Konferans Salonu’nda protokol, öğretmenler ve öğrencilerin katılımı ile Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program kutlama mesajlarının okunması, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması ile devam etti. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin ve memurların yemin töreni ve Öğretmen Marşı’nın okunması, ödül töreni sonrasında öğretmenler günü konulu hazırlanan video gösterimi izlendi.

Günün anlam ve önemine uygun şiirlerin okunması, Şehit Öğretmen konulu videonun izlenmesi sonrasında “Öğretmen” adlı oratoryonun sahnelemesi izlendi. Programın sonunda emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verildi.

Öğretmenler Günü münasebetiyle İlçe Kaymakamı Ömer Sevgili, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Mehmet Engin ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zeynep Koçak Uyanık ile birlikte Hacıköy İlkokulunu ziyaret ederek Öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayıp öğrencilerle vakit geçirdiler. İlçe Kaymakamı Ömer Sevgili’nin Öğretmenler Günü mesajı İlçe Kaymakamı Ömer Sevgili’nin 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile mesajı şu şekilde: “Kıymetli meslektaşlarım, bu mukaddes görevi icra etmiş biri olarak ilim, irfan ile geleceğin nesillerini yetiştirenlerin arasında olabilmenin gururu içerisindeyim. 24 Kasım Öğretmenler Günümüz Kutlu Olsun”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —