Tarih: 24.01.2018 17:46

Öğrencilerin Karne Sevinci!

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye genelinde olduğu gibi İpsala'da da 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nın 1. dönemi, Cuma günü düzenlenen karne törenleri ile sona erdi.

Türkiye genelinde olduğu gibi İpsala'da da 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nın 1. dönemi, Cuma günü düzenlenen karne törenleri ile sona erdi.

Saat 10.00'da, Kurtuluş İlkokulu ve İpsala Kurtuluş Ortaokulunda başlayan karne törenine İpsala Kaymakamı Ali Uysal, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, , İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Mehmet Engin ve Şube Müdürleri Serkan Palabıyık ve Erdem Mısırlı ile okul yöneticileri, öğretmenler ve veliler katıldı. 

İlçemizde Okul Öncesinde 379, İlkokullarda 1068, Ortaokullarda 1190 ve Lisede 317 toplamda 2954 öğrencimiz karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.

ENGİN, MESAJ YAYINLADI.

Okulların tatile girmesi ile birlikte İpsala Milli Eğitim Müdürü Salih Mehmet Engin, bir mesaj yayınladı.

Engin, mesajında şu görüşlere yer verdi.

“Başta öğrenci, öğretmen ve yöneticilerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanlarımız ile velilerimizin özverili çalışmalarıyla geçirilen 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının birinci dönemini tamamlamış bulunmaktayız. Yarınlarımız için gösterdiğiniz bu özverili çalışmalarınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyor; sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Değerli Öğretmenlerim,

Ülkemizi güçlü yarınlara taşıyacak yeni nesillerimizin yetişmesinde en büyük güç şüphesiz sizlersiniz.

Nesillerimizi yetiştirmek için özveriyle yürüttüğünüz tüm çalışmalarınızı ve azminizi takdir ediyor, gayretlerinizi yürekten destekliyorum. Eğitim öğretim yılı boyunca öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için gösterdiğiniz tüm gayretiniz için de teşekkür ediyorum.

Kıymetli Velilerimiz;

Evlatlarımızı çağın ihtiyaçlarına cevap verebilen, donanımlı,  millî ve manevi değerlerine sahip, sağlam ve güçlü bireyler olarak yetiştirmek için çalışıyor, öğrencilerimizin her birini ayrı bir değer olarak görüyoruz.

Evlatlarımızın başarılı bir öğrenci olabilmesi kadar iyi ve nitelikli bir insan olarak yetişmesi de bizim için son derece önemlidir. Çocuklarımızın başarılarını sadece karne notlarından ibaret görmemeli, onları davranış ve tutumlarıyla da değerlendirmeliyiz. Karne sadece dönem boyunca yapılan çalışmaların ve gösterilen performansın neticesidir ve başarının değerlendirilmesinde sadece bir araçtır. Unutmayınız ki karneleri öğrencilerimizin değerini, şahsiyetini, erdemlerini ve zekâ seviyelerini belirleyecek bir gösterge değildir. Başarılıyken baş tacı ettiğiniz evlatlarınıza başarılı olamadığı zamanlarda da anlayış göstermeniz ve varsa sorunları çözmeye çalışmanız, onlara her zaman yanlarında olduğunuzu hissettirecek ve güven duygularını güçlendirecektir.

Sevgili Öğrenciler,

Hayatta başarı için önce inanmak, sonra da hedefe varana kadar yılmadan çalışmak gerekir. Hak ettiğiniz tatil döneminde; öncelikle dinlenmenizi, bol bol kitap okumanızı, sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel etkinliklere katılmanızı, film izleyerek, müze ve tarihi mekân gezileri ile toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı destekleyici faaliyetlerle kendinizi geliştirmenizi öneriyorum.

Hedefimiz sanal ortamlara bağımlı kalan değil, sosyal ortamlarda özgün kimlikleriyle var olan bireyler yetiştirmektir. Başarınız başarımız, mutluluğunuz mutluluğumuzdur.

Tüm eğitim camiamızın sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir tatil geçirmesini diliyor, saygılar sunuyorum.”dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —