Tarih: 30.06.2021 16:40

O Teller Yeniden Yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Koyuntepe köyünde 1992 yılında şehit düşen şehit Piyade Komando Er Ali İhsan Mercan hatıra ormanının kendini bilmez kişilerce tellerinin kesilmesi tepki ile karşılandı.

Koyuntepe köyünden Yaşar Ünüvar isimli bir vatandaş,“Koyuntepe köyünde 1992 yılında vatani görevi esnasında şehit düşen Ali İhsan Mercan anısına hatıra ormanı yapıldı. Bu hatıra ormanına şehidimizin babası Şaban Mercan 30 Mart 2021 tarihinde rahmetli olana kadar gözü gibi bakıyordu. Köyde kimsesi kalmadığı için bizler izin zamanlarımızda gidip sahip çıkıyoruz. Fakat kendini bilmez kişiler tarafından bu hatıra ormanının tellerinin kesilmiş olduğunu gördük ve üzüldük. Bu hadise daha öncede yaşandı bizler kendi imkânlarımızla yaptırdık. Benim sizler aracılığıyla söylemek istediğim bu şehitlerimiz ülkemiz için bedel ödedi sahip çıkmamız lazım. Yetkililerden ricam bu konuyla ilgilenilsin ve bu hadise tekrar yaşanmasın ”dedi.

KAYMAKAMLIK OLAYA EL ATTI

Olayın duyulmasından sonra güvenlik güçleri araştırmalarını yoğunlaştırırken İpsala Kaymakamlığı kesilen tellerin yerine yenisini taktı.

Şehidin hatıra ormanına zarar verenlerin soruşturulmasına çok yönlü olarak devam ediliyor. Haber Merkezi

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —