Tarih: 14.07.2018 14:03

O Gece İpsala’da Neler Oldu?

Facebook Twitter Linked-in

Mehmet YARADILMIŞ'ın kaleminden...

Mesai bitmiş herkes evlerine dağılmıştı. Akşam TV’lerinin başına geçenler 15 Temmuz eski adıyla Boğaziçi köprüsünün askerler tarafından trafiğe kapatıldığını anonsunu duymaya başladılar.

Sonra Başbakan Binali Yıldırım’ın söylediği “Bu hain bir kalkışmadır” cümlesi ile millet olarak irkildik.Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Halkımızı Meydanlara Davet ediyorum" cümlesi düşüyordu ekranlara. Hemen İpsala Kaymakamlığında kriz masası oluşturuluyor; olayın vahameti kavranmaya çalışılıyordu.

Zamanın Kaymakamı Eyüp Özdemir, hükümet konağının ışıklarının yakma talimatını veriyor, ve personeli görevi başına geçmeleri konusundaki talimatını iletiyordu, kendisi de kritik bölgelerde asayiş denetimine çıkıyordu. Gecenin ilerleyen saatlerinde hain, kalleş ve şerefsiz bir terör örgütünün Türkiye Cumhuriyet Devletine karşı kalkıştığı ortaya çıkıyordu.

Asker kılıklı maşalar, kendi askerine devletin silahları ile saldırıyor, geceyi kirli bir renge bürüyorlardı. Halk kısa zamanda ayağa kalkıyor, tankların önüne yatarak göğsünü siper ediyordu. Türkiye böyle bir ortamda mücadele verirken zamanın İpsala Kaymakamı Eyüp Özdemir, Demokrasi aşığı İpsalalılarla beraber sokaklara dökülerek Türkiye’nin birliği, dirliği ve beraberliği için yürüyüş başlatıyordu.

Gecenin ilerleyen saatlerinde zamanın İpsala Kaymakamı Eyüp Özdemir, yanında Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Emniyet Müdürü Zafer Akçan,Jandarma Komutanı  Tuncay Başar ve AK Parti İlçe Başkanı Turan Girgin ile beraber halkın karşısına geçerek olayın gidişatı hakkında bilgi veriyordu.

Kısacası hain ve kalleş planın bertaraf edilmesi ile milletimiz rahat bir nefes alıyor,250 insanımız şehit, binlerce yaralımız gazi oluyordu.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum.

Pazar günü akşamı 15Temmuz nedeniyle düzenlenecek etkinlikte bende orada olacağım. Sizleri de beklerim.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —