Tarih: 18.11.2019 09:16

Müftülük “Mutlu Yuva ”Konferansına Davet Etti.

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Müftüsü Ercan Özelçe, Mevlid-i Nebi haftası nedeniyle yapılan etkinlikler konusunda bilgi vererek bugün gerçekleşecek olan “Mutlu Yuva ”konferansına herkesi davet etti.

İpsala Müftüsü Ercan Özelçe, yaptığı değerlendirmede ”Peygamber efendimiz Hz Muhammed sallallahu aleyhi ve sellemin dünyayı teşrifleri geçmişten günümüze İslam dünyasında çeşitli şekillerde kutlanılagelmiştir.

 Önceleri sadece mevlit kandillerinde Peygamber Efendimizin doğumu gece şeklinde değerlendirilmekte idi. Miladi takvime göre 20 Nisan peygamber efendimizin doğum kabul edildiğinden Diyanet işleri Başkanlığımızca 1989 yılından itibaren toplumun farklı kesimlerine Hz peygamberin öğretilerini ulaştırmak Hz ,Hz peygamber hakkında farkındalık oluşturmak maksadıyla camiler dışında da peygamber efendimiz farklı yönleri ile anlatılmaya başlandı ve bu etkinlikler kutlu doğum haftası adı altında yapılageldi.

Son iki senedir de Peygamber Efendimizin hicri takvime göre doğum günü kabul edilen rebiülevvel ayının 12. Gecesini de içine alan hafta, Mevlid-i Nebi Haftası olarak farklı etkinlikler yapılmaktadır.

Biz de İpsala İlçe müftülüğü olarak Diyanet işleri başkanlığımızın talimatları çerçevesinde toplumumuzda Peygamberimiz hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla bu hafta başta camilerimiz olmak üzere Kredi yurtlar kurumunda, lise ve ortaokullarımızdaki öğrencilerimize konferanslar verdik. Bakımevinde kalan kardeşlerimizi ve esnafımızı ziyaret ettik.

KONFERANS BUGÜN

Son olarak da 18 Kasım 2019 pazartesi günü saat 19'da ipsala belediye düğün salonunda İstanbul başvaizi, ilahiyatçı yazar Mustafa Akgül hocanın konferansı ile bu haftamızı nihayete erdirmiş olacağız. Konferansımızın konusu bu yılki Mevlid-i Nebi haftasının konusu olan "Peygamberimiz ve ailedir”. Bu münasebetle bütün İpsala’lı kardeşlerimizi ailecek bu konferansımızı teşrif etmelerini bekliyoruz ve davet ediyoruz” dedi. Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —