Tarih: 20.05.2020 12:26

Milli Mücadele 101.Yılında…

Facebook Twitter Linked-in

Sosyal Mesafeli Tören.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda bu yıl fiziksel mesafeye uyularak çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Çelenk sunma törenine, Koronavirüs tedbirleri dolayısıyla az sayıda kişi katıldı.
Konuşma ve saygı duruşunun ardından İpsala İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ersin Kanar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla birlikte tören sona erdi.
Ayrıca bugün saat 21.00’de İpsala Belediyesi’nin anons merkezi tarafından İstiklal Marşı okundu.

ASLANTATAR, MESAJ YAYINLADI.

İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Aslantatar, mesajında, ”Milli mücadelenin ilk adımı, kurtuluş mücadelemizin en önemli dönüm noktalarından olan büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Samsuna çıkışının ve bu güne atfen sizlere armağan edilen Gençlik ve Spor Bayramının 101. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu günde geleceğimizin teminatı siz gençlerimizin sevincini ve coşkusunu paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla Atatürk'ün önderliğinde sürdürülen bu mücadele imkânsızlıklara rağmen zaferle sonuçlanmış ve millet egemenliğine dayanan, muasır medeniyet seviyesinin üstüne ulaşmayı kendisine temel hedef olarak benimseyen modern ve bağımsız bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.

Kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gelişerek yükselmesinin ancak Türk gençliğinin çalışkanlığı ve azmiyle başarılabileceğini düşünen Atatürk, Cumhuriyetimizin muhafazası ve savunulması görevini, her zaman inandığı ve en çok güvendiği Türk gençliğine vermiştir.

Bu yıl Covid19 virüsü nedeniyle buruk kutladığımız bayram; sizlerin heyecanını köreltmesin, coşkusunu azaltmasın. Gelecek yıllar da hep birlikte çok güzel bayramlar kutlayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere bugünü armağan eden başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü tüm silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin ve tüm halkımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi. Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —