Tarih: 31.05.2017 16:10

MHP İl Başkanı Arazi Satışlarına Dikkat Çekti.

Facebook Twitter Linked-in

MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Edirne İl Başkanı Hakan Özkan, Edirne’deki tarım arazilerinin, Türkiye’nin en verimli topraklara sahip illeri arasında bulunduğuna dikkat çekerek, bu verimli arazilerin satışında artış yaşandığını söyledi.

MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Edirne İl Başkanı Hakan Özkan, Edirne’deki tarım arazilerinin, Türkiye’nin en verimli topraklara sahip illeri arasında bulunduğuna dikkat çekerek, bu verimli arazilerin satışında artış yaşandığını söyledi.

Özkan, verimli topraklara sahip Edirne’de, binlerce dönüm arazinin başkalarına satıldığını belirtti. Edirne’de yaşanan bu arazi satışlarının, ülke gıda güvenliğini tehlikeye soktuğunu ifade eden Hakan Özkan“Edirne Türk tarımının önemli bir noktasıdır. Türkiye’de üretilen çeltiğin % 50’si, buğdayın % 3’ü ve ayçiçeğinin de % 25’i Edirne’de üretiliyor. Edirnemiz çok verimli arazilere sahip, Türkiye’nin en elit toprakları. Tarım politikalarının yanlışlığı neticesinde be verimli tarım arazileri elimizden çıkmakta, çiftçimiz arazilerini satmaktadır. Şu ana kadar Edirne’de 400 bin dönüm arazi satışı olduğunu tespit ettik. Alanlar da buralı değil hep dışarıdan, büyük firmalar. Gıda güvenliğimiz böyle giderse çok ciddi bir tehlike ile karşı karşıya. Gıda güvenliği olmayan bir ülkenin milli güvenliği de tehlikededir. Edirne’miz buna direnmekte ama nereye kadar direnecek. Böyle devam ederse çiftçimizin yapacağı bir şey kalamayacak. Bunun için tarım politikalarının gözden geçirilmesi ve üreticiyi destekler boyuta getirilmesi lazımdır.” dedi.

“Ergene Nehri’nin kirliliği nedeniyle bölgedeki verimli tarım alanları tehdit altında”

Sözlerinin son bölümünde, çiftçilerin borçlanmalarıyla ilgili çözüm yolları bulunması gerektiğine dikkat çeken Özkan“Çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatifi ve bankalara olan borçlarıyla ilgili çözüm yolları bulunmalı. Ayrıca, Ergene Nehri’nin kirliliği nedeniyle bölgedeki verimli tarım alanları tehdit altında. Bu sorunun da bir an önce çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —