Tarih: 27.12.2019 09:08

Meriç Pirinci de Markalaşıyor.

Facebook Twitter Linked-in

Meriç’de yetiştirilen pirincin markalaşması adına çalışmalara başladıklarını duyuran Meriç Kaymakamı Ekrem Güngör, “Nehirden Gelen Beyaz İnci, Meriç Pirinci” sloganıyla yola çıktıklarını söyledi.

Meriç’de yetiştirilen pirincin markalaşması adına çalışmalara başladıklarını duyuran Meriç Kaymakamı Ekrem Güngör, “Nehirden Gelen Beyaz İnci, Meriç Pirinci” sloganıyla yola çıktıklarını söyledi.

Üreticisinin yetiştirdiği birçok yöresel ürün ile adı giderek duyulan Meriç’te ilçeye hayat veren Meriç pirincinin markalaşma çalışmaları start aldı.

Meriç Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada ‘Nehirden Gelen Beyaz İnci’ sloganıyla Meriç pirincinin ön plana çıkacağı belirtilirken, “İlçemizde çeltik tarımı 1950’li yıllarda başlamış olup Çeltik Komisyon Başkanlığımız 1974 senesinde kurulmuştur, Meriç Nehrinin sularıyla sulanıp yetiştirilen pirincimiz, 90.000 dekar ekili çeltik tarlalarımızdan üretilmektedir. Meriç, bu anlamda Türkiye çeltik üretiminin yaklaşık %10’unu karşılamaktadır. Bu kapsamda halkımızın ana geçim kaynağı bu güzel pirincimiz ile ilgili markalaşma çalışmalarına başlayarak “Nehirden Gelen Beyaz İnci Meriç Pirinci” sloganı ile yola çıktık. Marka tescili ve coğrafi işaret alınması ile ilgili gerekli mercilere müracaatlarımızı yapacağız. Aynı zamanda tanıtım yapmak ve yerel üreticilerimizi desteklemek amacıyla Meriç Pirinci ile ilgili olarak resmi logo tasarlanıp ambalaj örneği oluşturulmuştur. Bize her zaman destek veren başta Sayın Valimize, Edirne ve Meriç Tarım ve Orman Müdürlüğümüze, Ziraat Odası Başkanlığımıza teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.

Meriç pirincinin faydalarının da sıralandığı açıklamada şöyle denildi: “Sodyum ve yağ içermeyen pirinç, böbreklerinden, kalp yetersizliğinden ve ödemden rahatsızlık duyanlar için eşsiz bir gıdadır. Besin maddelerince zengin toprakları sevmesi ve ılık sularda yetişmesi ürüne yansımaktadır. Hemen hemen tüm çeşitleri protein, karbonhidrat, fosfor, demir, kalsiyum, B1, B2 vitaminleri ve az da olsa A ve C vitaminlerini içermektedir. İçerdiği mineraller sayesinde kemik yapısının gelişimini, cildin ve tırnakların parlaklaşmasını sağlamaktadır. Pirinç, alerjik olmayan bir gıda maddesidir. Özel Hasta diyetlerinde ve verdiği tokluk hissiyle zayıflama diyetlerinde kullanılabilir. Aynı zamanda bağırsak hareketlerini düzenleyen, tansiyon düşürücü etkisinden dolayı sıkça tüketilen pirinç, mutfakların vazgeçilmezidir. Pirincin içerdiği karbonhidratlar vücudun enerji kaynağı olduğundan insan beslenmesinde büyük önemi vardır. Kas gelişiminde görevli amino asitlerden bünyesinde 8 adet mevcuttur. Aynı zamanda niasin, fosfor, demir gibi besleyici ve vücut için gerekli elementleri içermektedir” Haber Merkezi

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —