Tarih: 13.05.2022 08:51

Meme Kanseri Taramaları Devam Ediyor

Facebook Twitter Linked-in

İpsala’nın Kocahıdır köyünde yaşayan kadınlar, Keşan’da bulunan Kanser Erken Tarama ve Eğitim Merkezi’nde taramadan geçirilerek, bilgilendirildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, kanserde erken tanının, kanserle mücadelenin temel ilkelerinden olduğu belirtilerek, ”Kanserde erken tanı, kanserle mücadelenin temel ilkelerindendir. Bu nedenle; Meme kanseri için 40 – 69 yaş arası kadınların 2 yılda bir kez mamografi çekimi

Rahim ağzı kanseri için 30 – 65 yaş arası kadınların 5 yılda bir kez smear testi Kalınbağırsak kanseri için 50 – 70 yaş arası herkesin 2 yılda bir kez gaytada gizli kan testi yaptırması gerekmektedir.

Bu kapsamda İpsala Kocahıdır Sağlık Evi'ne başvuran hastalara Ebe Gülsüm Alak tarafından “Sağlık Bakanlığı Ulusal Kanser Tarama Programı” hakkında bilgi verilmiş ve hastaları Keşan’da bulunan Kanser Erken Tarama ve Eğitim Merkezi’ne yönlendirildi. Sağladıkları desteklerden ötürü İpsala Kocahıdır Muhtarlığına ve Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne teşekkür ederiz. Ulusal kanser tarama programı hakkında daha detaylı bilgi almak için aile hekiminizi veya İpsala Toplum Sağlığı Merkezini ziyaret edebilirsiniz ”denildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —