Tarih: 26.07.2021 17:29

“Maliyetlerimiz Arttı”

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar yaptığı açıklamada; çeltikte, 2021 yılı maliyet raporunun temmuz ayı sonu ya da ağustos ayı başında belirleneceğini belirtti ve üreticinin beklentileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“Maliyetlerimiz, geçen yıla göre gözle görülür derecede arttı”

Çeltikte, 2021 yılı maliyet raporunun temmuz ayı sonu ya da ağustos ayı başında belirleneceğini belirten Balcılar“İpsala Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Çeltik Üreticileri Birliği, sulama kooperatifleri tarafından maliyet raporu çıkartılacak. Maliyetlerimiz, geçen yıla göre gözle görülür derecede arttı. Örnek vermek gerekirse; amonyum sülfat gübresi çeltikte en yaygın şekilde kullanılmaktadır. Geçen yıl kilogramı 95 kuruş iken; şimdi kilogramı 2,85 TL’ye aldım. Girdi maliyetlerimiz çok yüksek seviyede. Bunun yanı sıra; geçen ay elektriğe %15 zam geldi. Yer kiraları ve ilaçların fiyatları artmış durumda.” dedi.

“Maliyet raporlarının çıkartılmasının ardından Ankara ziyaretinde bulunacağız”

Sedat Balcılar sözlerine şöyle devam etti: “Maliyet raporlarının çıkartılmasının ardından Ankara’da ziyaretlerde bulunacağız. Ankara’da TMO Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’ne yaşanan durumu bildireceğiz. Taban fiyat açıklanmadan önce girdi maliyetlerimizi hatırlatmamızın faydalı olacağını düşünüyoruz. 20 Eylül’den sonra da, bölgemizde hasat başlar. Üreticiler olarak, inşallah bereketli ve güzel bir hasat dönemi geçiririz.”

Üreticinin beklentileri…

Üreticinin beklentileri hakkında da, değerlendirmelerde bulunan Balcılar sözlerini şöyle tamamladı: “Buğday, arpa, mısır ve çavdar ürünleri için Cumhurbaşkanımız taban fiyatlarını açıkladı. TMO’nun geçen yıla göre; %35-%40 arasında fiyat farkı verildi. Bizimde aynı girdi maliyetleri var. Bizde, geçen yıla göre; %35-%40 arasında fark verilmesini talep ediyoruz.”

(Haber: Deniz ÇİL-Gündemsaros)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —