Tarih: 21.04.2017 12:01

Kutlu Doğum Programı Gerçekleştirildi.

Facebook Twitter Linked-in

Bu yıl 17. Gerçekleştirilen İpsala Kutlu doğum programının temasında “Peygamber ve Güven” işlendi. Kuranı kerim ve ilahiler ile geçen gecenin sonunda sema gösterisi izleyenleri büyüledi. Gecenin sürprizin ise Ülküm Gülce Görgülü’nün peygamberimizi anlatan 40 yaşında şiirini nefesleri kesen sesi ile okuması oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile İpsala Kapalı Spor Salonunda saat: 20:30’da başlayan program, İpsala İlçe vaizi Kadir Kınık’ın kuranı kerim okuması ile devam etti. Kuranı kerim okunmasının ardından Balabancık köyü İmam Hatibi Kadir Atlı ve Aliçopehlivan köyü İmam Hatibi Cüneyt Engin ‘in okuduğu selalar konukların tüylerini diken, diken etti.

Aynı zamanda programın sunuculuğunu yapan İpsala Bozkurt Mahallesi Gökçetepe Camii İmam Hatibi Fatih Şahin ise okunan selaların Türkçe meallerini seslendirdi.

Daha sonra İpsala İlçe Müftüsü Ercan Özelce, kısa bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Özelce, konuşmasının başında kutlu doğum haftasının Diyanet işleri başkanlığı tarafından peygamberimizin doğumunu 30 yıldan bu yana ülke içinde ve ülke dışında kutlandığını ifade ederek her yıl insanların ihtiyaç duyduğu bir konuyu tema alarak bu tema çerçevesinde kutlandığını söyledi. Kutlu doğumun bu yıl ki temasından bahseden Özelce, Hz Peygamberi kutlu doğum programına katılanlara anlatarak konuşmasında peygamberimizin eşsiz sabrından ve oluşturduğu güven toplumundan bahsetti.

Özelce’nin konuşmasını tamamlamasının ardından programın sunucusu Gökçetepe Camii İmam Hatibi Fatih Şahin, konuşmacı Prof. Dr. Cevdet Kılıç’ın özgeçmişini okudu.

Prof. Dr. Cevdet Kılıç’ın “Güven toplumu ve Güvenmek” konulu konferansı ilgi ile dinlendi. Kılıç, peygamber efendimizin ne kadar güvenilir bir kişilik olduğunu anlattığı konuşmasında kutlu doğumun kutlanma amacını, peygamber efendimizi anlamak, onun sünnetini öğrenmek ve yaşamaya çalışmak olduğunu söyledi.

Kılıç, kutlu doğum haftası kutlanmasını eleştirenlere ise tepki göstererek şunları söyledi: “ bir kısım insanlar görürsünüz TV programlarında isimlerinin önünde yarım metre unvanları var. Prof. Doç. Falandırlar. ‘böyle bir program yok, bu program başka bir yerde yok bizde niye var. Neden kutluyoruz?’ Diyenlerin bundan sonraki adımı kandil geceleri niye var kuranda kandil geceleri yok bunları niye kutluyoruz. Bir sonraki adım mevlit diye bir kitap yazılmış 1920’li yıllarda böyle bir kitap yok bu neden çıktı mevlit programları niye düzenleniyor diye… Birtakım hezeyanlarla karşımıza gelmektedir bu insanlar. Bu insanların bir sonraki adım da söyledikleri şudur; Peygamber (SAV) sıradan bir postacı getirdiği kuranı kerimi getirmiş, vahiy bitmiş, kendisi dünyayı terk etmiş onun dışında bizim peygambere ihtiyacımız yoktur, kuran bize yeter düşüncesi ile karşımıza çıkmaktadırlar. Bunların sonraki adımı peygamber efendimizi İslam dinimizden silmek ondan sonraki adımı da kuranı kerimin bütünlüğünü tartıştırmak ondan sonraki adımı da İslamiyet’i, kuranı kerimi, peygamberimizi sıradanlaştırıp başka bir dine benzetmeye çalışmaktır. Ama bizim saf inancımız, örf, adet, gelenek ve göreneklerimiz vardır. Bu da İslam hukukunda bir gelenek ve görenektir. Sizlerin bu kişilere kulak asmamızı tavsiye ederim” diye konuştu.

Prof. Dr. Cevdet Kılıç’ın ilgi ile izlenen konferansın ardından İpsala’da ve Edirne’de İstiklal Marşını en güzel okuma yarışmasında ilçe birincisi il ikincisi olan Ülküm Gülce Görgülü sahneye gerek peygamber efendimizin 40 yaşında şiirini seslendirdi.

Görgülü, tonlama ve vurguları ile okuduğu şiirle dinleyenlerin tüylerini diken, diken etti. Şiirin sonun da büyük alkış alan Görgülü’nün ardından sahneye Yusuf Karagöz ve ekibi geldi. İlahiler ile seslendiren Karagöz’e salonda bulunanlar eşlik etti.

Aynı zamanda sema gösterileri ile taçlandırılan program izleyenleri mest etti.

İpsala müftülüğünün organize ettiği ve bu yıl 17.’si düzenlenen İpsala Kutlu doğum programı İpsala İlçe Vaizi Kadir Kınık2ın gerçekleştirdiği dua ile son buldu.

Programın çıkışında konuklara pilav ayran ikram edildi.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —