Tarih: 20.11.2016 19:10

Kurtuluş Bayramı Coşku İçinde Kutlandı.

Facebook Twitter Linked-in

İpsala’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü kutlamaları, bugün düzenlenen etkinliklerle coşku içinde gerçekleşti.

ATATÜRK ANITINA ÇELENK KONULDU.

Saat 11.00’de başlayan törende İpsala Kaymakam Vekili-Enez Kaymakamı Hasan Sazkaya, Garnizon Komutanı P.Binbaşı Mustafa Kocatürk ve Belediye Başkanı Mehmet Kerman ve siyasi partiler tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından buradaki tören sona erdi.

TÖRENLERE ŞEHİTLİK ANITI’NDA DEVAM EDİLDİ

Törenlere, saat 11.30’te Bayrambey Mahallesi’nde bulunan Şehitlik Anıtı’na törende İpsala Kaymakam Vekili-Enez Kaymakamı Hasan Sazkaya, Garnizon Komutanı P.Binbaşı Mustafa Kocatürk ve Belediye Başkanı Mehmet Kerman tarafından çelenk konuldu. Saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okundu.

TÖRENLERE KATILIM YÜKSEKTİ.

Törende, İpsala Kaymakam vekili Enez Kaymakamı Hasan Sazkaya, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Garnizon Komutan Vekili P.Bnb. Mustafa Kocatürk ve Belediye Başkanı Mehmet Kerman halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Törende ayrıca, kurtuluş temsili olarak canlandırıldı. İpsala Avcılar Derneği Başkanı Zafer Doğan, Merkez Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Aykut Özduman, yönetiminde Milis Kuvvetleri’nin ilçeye girişi ve Hürriyet Kızı’nın önünde bulunan Sevr haritasının yırtılması canlandırıldı.

Daha sonra Hürriyet Kızı tarafından Kaymakam Vekili Enez Kaymakamı Hasan Sazkaya’ya Türk Bayrağı takdim edildi.

Kaymakam Vekili Enez Kaymakamı Hasan Sazkaya’da Hürriyet Kızına ve Milis Kuvvetleri komutanlarına plaket verdi.

15 TEMMUZ ANISINA SLAYT GÖSTERİSİ

İpsala Belediyesi tarafından hazırlanan 15 Temmuz olaylarının anlatıldığı slayt gösterisi izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.

KERMAN,”ATATÜRKÇÜLÜK LAFLA OLMAZ”

 İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, törendeki konuşmasında, vatan uğruna canlarını veren şehitleri, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve gazilere minnet duyduklarını söyleyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi: "Çanakkale savaşlarında karşımızda bir düşman vardı ona göre savaştık ama 15 Temmuz’da içimizdeki hainler Türk milletinin silahlarını yine Türk milletine doğrultarak bu ülkeye zarar vermek istemiştirler.

Ama Türk halkı tankına önüne yatarak, merminin önüne geçerek buna izin vermemiştir, 15 Temmuz’da şehit olan tüm insanlarımızı rahmetle anıyoruz. Bizler Atatürkçüyüz, 10 Kasım’da Trakya il başkanları olarak Atamızı Selanikte’ki doğduğu evde andık. Atatürkçülük lafla olmaz çalışarak bu ülkeye hizmet ederek yapılmalıdır.”

 Kerman, sözlerine ilçede yaptığı çalışmaları anlatarak son verdi. Törende, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi, halk oyunları ekipleri ve mehter takımı gösteri sundu. Cumhuriyet Meydanındaki tören, resmigeçitle son buldu. Törene, Edirne Milletvekili Erdin Bircan, çevre ilçe belediye başkanları, yöneticiler ve vatandaşlar katıldı.

Törenler sonunda İpsala belediyesi tarafından vatandaşlara pilav ayran ikramında bulunuldu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —