Tarih: 19.08.2019 08:50

Kurban Derileri Ortada Kaldı.

Facebook Twitter Linked-in

THK Kurban derilerini toplamayınca vatandaşlar ne yapacaklarını şaşırdı.

Dini bayramlarımızın ikincisi olan Kurban Bayramında kurbanlarını kesen vatandaşlar ilk kez derilerini verecek kurum bulamadılar.

11-14 Ağustos tarihine denk gelen Kurban Bayramında bu yıl havaların sıcak olması, THK İpsala şubesinin 3 kez ihale yapılmasına rağmen alıcı bulunamaması nedeniyle kurban derisi toplama işlemini gerçekleştirmemesi vatandaşları sıkıntı yaşattı.

İpsala Türk Hava Kurumu Başkanı Niyazi Akıncı, üç kez ihale yaptıklarını fakat alıcı bulmadıklarını ifade ederek konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

“Kurban bayramının yaz aylarına denk gelmesi nedeni ile havaların sıcak olması ve buna bağlı olarak derilerin çabuk bozulmasına sebep olduğu için üç kez ihale yapmamıza rağmen alıcı bulamadık.  Kurban derilerin satılamayacağı için bu yıl İpsala’da ve bölgemizde İpsala Türk Hava Kurumu olarak deri toplanama işlemi yapamadık” dedi.

BELDE VE KÖYLERDE SIKINTI YAŞADI.

THK İpsala Şubesinin bu yıl deri toplamaması İpsala merkez, belde ve köylerinde de sıkıntı yaşattı. Vatandaşlar kendi imkânları derileri imha ederken, bazı köylerde ise mezarlık çevrelerine ve ıssız yerlere bırakıldıkları öğrenildi.

Vatandaşlar deri toplanmadığı için kendi imkânları ile imha ettiklerini belirttiler. Bazı köylerde ise derilerin açıkta bırakıldığı ve çevreye kötü koku yaydığını ifade ettiler. Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —