Tarih: 25.01.2021 10:01

“Köylerde Güneş Enerjisi” Projesi Uygulanmaya Başladı

Facebook Twitter Linked-in

İlk Uygulama Aliçopehlivan köyünde gerçekleşti.

İlçemizde bulunan bazı köylerin içme suyu kuyularına güneş enerji sistemi kurulumu yapımı Aliçopehlivan köyünden başlandı. Yapım çalışmaları Koyuntepe köyünde devam edecek.

Konu ile ilgili İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, şunları aktardı; "Köylere Hizmet Götürme Birliğimizce ilçedeki köylerde Fotovoltaik Monokristal Güneş Enerji Sistemleri kurulması ile ilgili olarak çalışmalara başlandı, bu kapsamda 2021 yılı içerisinde de ilçemizdeki İçme Suyu Kuyularına Güneş Enerji Sistemleri kurulumunun bütçemiz ölçeğinde yapımına devam edilecek.Temiz enerji olan Güneş Enerjisi ile içme suyu elektrik sarfiyatında yüzde 30 oranında tasarruf sağlanacaktır. Örnek teşkil edecek bu sistemin 3,5-4 yıl arasında kendini amorti edeceği öngörülmektedir. Güneş enerjisi ve diğer rüzgar ve su enerjisi sistemlerinin yapımının özellikle İpsala da Tarımsal Sulama Kooperatiflerine örnek teşkil etmesini , kooperatiflerin en yüksek gideri olan elektrik maliyetlerini ve vatandaşların tarımsal faaliyetlerindeki giderlerini minimum seviyeye düşmesini istiyoruz ve bu konuda Üniversitemiz bünyesinde de çalışmalar yapmak istiyoruz.

İpsala Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak 2021 yılı programlarında da söz konusu yatırımlara devam edeceğiz ve ihtiyaç duyulan köylerde de projemizi yaygınlaştıracağız .Projenin hayata geçirilmesinde bizleri destekleyen başta Edirne Valisi Sn. Ekrem Canalp olmak üzere , İl Genel Meclisi üyelerimiz, Muhtarlarımız ve İl Özel İdaresi çalışanlarımıza teşekkür ederiz.Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —