Tarih: 27.01.2018 16:06

Koşan, ”Derneğimiz Daha Faal Olacak”

Facebook Twitter Linked-in

İpsala Toplumsal Kalkınma ve Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koşan ile Üyeler; Selahattin Seven, Özer Çınar, Mehmet Karagöz, Kadir Vardar, İpsala'nın geleceğini görüşmek ve yapılacak çalışmaları planlamak için ilçedeki siyasi parti temsi

İpsala Toplumsal Kalkınma ve Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koşan ile Üyeler; Selahattin Seven, Özer Çınar, Mehmet Karagöz, Kadir Vardar, İpsala'nın geleceğini görüşmek ve yapılacak çalışmaları planlamak için ilçedeki siyasi parti temsilcileri ile bir araya geldi.

Geçtiğimiz Perşembe günü İpsala Atatürk Park Cafe’de gerçekleştirilen toplantıda derneğin kuruluş amacı ve faaliyetleri ile ilgili ilçedeki siyasi parti temsilcilerine bilgiler aktaran İpsala Toplumsal Kalkınma ve Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koşan 2007 yılında kurulan derneğin kuruluş amacının ilçemize, bölgemize ve ülkemize değer katacak çalışmalar yapmak olduğunu belirtti. “Derneğimizin kuruluş aşamasında yoğun ilgi ve destek görebileceğini düşünmüştük” Sivil toplum kültürünün çok zengin olmadığı ve gelişmediği bir mecrada bu işi yapmanın biraz zor olduğunu ifade eden Koşan, “Biz o zamanlarda Derneğimizin yoğun ilgi ve destek görebileceğini düşünmüştük fakat beklediğimiz gibi olmadı bu biraz da bizim hatalarımızdan dolayı oldu.” Diyerek özeleştiride bulundu.

O dönemde, Trakya alt bölgesi 1/25000 ölçekli Kalkınma Planlarında İpsala’ya biçilen rol, İpsala’ya biçilen statü ile ilgili, İpsala’ya uygun görülen vizyon ile ilgili konulara dahil olup, İpsala’nın kaderine etki edebilecek bu sürece katkı yapmaya çalıştıklarını belirten Dernek Başkanı Koşan, “fakat beklediğimiz etkiyi yaratamadık. Çünkü böyle bir yapıda etki yaratabilmek için güçlü olmamız lazım.” Dedi. “Yaşadığımız yerle ilgili bir şeyler yapmak zorundayız” Toplumun dikkatini çekmekte eksik kaldıklarını belirten Koşan, buna rağmen küçük ama anlamlı çalışmalar gerçekleştirebildiklerini belirrti. “Yeni Gazete Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Cemile Liman’ın da katkılarıyla engelli vatandaşlarımızla ilgili bir kampanyanız oldu o kampana çok anlamlıydı. Yaklaşık 9 tane vatandaşımıza akülü ve manuel tekerlekli sandalye sağlandı. Derneğimiz yeni bir yönetim ile yeni bir sürece girdi. Daha faal, daha etkili olacağız. Çünkü artık zamanımız yok. Yaşadığımız yerle ilgili bir şeyler yapmak zorundayız. Yaşadığımız bu toprak parçasından ekonomik sosyal ve kültürel manada değer alabiliyorsak yine bu topraklara bu alanlarda yeni değerler katmamız lazım. Bunun için 2017 yılı Ocak ayında yeni bir yönetim değişikliği yaşadık. O günden bugüne de faaliyetlerimizi arttırarak devam ettiriyoruz. Biz ne derneğimizin ne de kişilerin ön plana çıkması için değil, ilçemiz sorularını çözmek için neler yapabilirizi ortaya koymaya çalışıyoruz. Meselemiz bir kişinin ön plana çıkması değil, meselemiz kurumsallaşma, sorunları çözebilecek ortak akıl geliştirilebilecek bir kuruma ihtiyacımız var.

Toplumsal hayatımıza katkı yapabilecek her değerin kurumsallaşması için gayret göstermeliyiz. Sivil toplum örgütleri bu açıdan bize daha çok fırsat sunuyor. Çünkü siyasi partilerde veya siyasette her zaman fikirlerin karşısına mutlaka bir muhalefet, önyargı çıkabiliyor. Bunu kırmak için bir ortak akıl toplantısı düzenlemek istedik. Derneğimizin davetine İpsala da faaliyet gösteren tüm siyasi partilerimizin temsilcileri katıldılar. Bunu çok önemli ve değerli buluyoruz. İlk adım olarak bu iradenin ortaya konması her zaman var olan umudumuzu güçlendirmiştir. “Siyaseti hayatımızdan dışlayamayız ama siyasetle de bütün meseleleri çözemeyiz”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —