Tarih: 22.02.2021 16:33

“Kooperatif Olarak, Üreticimizin Yanındayız”

Facebook Twitter Linked-in

Yenikarpuzlu Kalkınma Kooperatif Başkanı Reşat Akbaş yaptığı açıklamada; üretim sezonu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Üreticinin elindeki fiyatlar düşüyor ama tüketicinin aldığı ürünün fiyatı aynı seviyede” 2020 yılı üretim sezonu hakkında değerlendirmelerde bulunan Akbaş, “2020 yılında, harman döneminde fiyatlar anlamında iyi bir sezon geçirdik. Ama fiyatlar daha sonra ciddi oranda düştü. Bu durumda, üretici açısından ciddi bir sıkıntının yaşanmasına neden oldu. Üreticinin elindeki pirinç fiyatı düşüyor ama tüketicinin aldığı ürünün fiyatı aynı seviyede olduğunu görüyoruz. Fiyatların düşmesinden ötürü olan yine üreticiye oluyor. Depolarında ürünü olan üreticilerimiz bu durumdan ekonomik anlamda zarar etti. Fiyatlar konusunda bir takibin yapılması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

“İyi bir sezonunun yaşanmasını temenni ediyorum”

2021 yılı çeltik üretim sezonunun yakın bir zaman içerisinde başlayacağını ifade eden Reşat Akbaş sözlerine şöyle devam etti: “Geçmiş yıllarda, bu dönemde hazırlıklara başlardık. Ancak, yağışların olması nedeniyle, hazırlık çalışmaları su çekildikten sonra başlayacak. Yağışların olması biz üreticiler açısından son derece iyi oldu. Üreticiler açısından iyi bir sezonun yaşanmasını temenni ediyorum.” “Kooperatife destek verilmesini istiyoruz” Kooperatif bünyesinde, bölgede bu yılda yaklaşık 25 bin dönüm alanda çeltik ekimi yapılacağını söyleyen Akbaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Kooperatif olarak, her zaman olduğu gibi yine üreticimizin yanında olacağız. Az üretim yapan üreticilerimiz, kendi başına çeltik ekimi yapması biraz zor. Çünkü maliyetli yüksek. Bundan ötürü de, kooperatif olarak, bizler bu alanlara ekim yapıyoruz. Ekipman anlamında gerekli destekler yine üreticimize veriliyor. Eğer kooperatif olmazsa, küçük üreticilerimizin üretim yapması zor ya da tarlasını icara vermek zorunda kalıyor. Kooperatif olarak, üreticimizin yanındayız. Üreticimizin de, kooperatife destek verilmesini istiyoruz.” (Haber: Deniz Çil-Gündemsaros)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —