Tarih: 03.07.2019 09:04

Kıbrıs Gazilerine Madalyaları Verildi

Facebook Twitter Linked-in

Gazilerimiz adına gönderilen Madalya ve Beratlar sırayla takdim edildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı gösterilen feragat, fedakârlık ve kahramanlığın bir ifadesi olarak 56/2000 sayılı Madalya ve Nişanlar Yasası gereğince Bakanlar kurulunun önerisi üzerine Kıbrıs Barış Harekâtına katılan gaziler için hazırlanan Milli Mücadele Madalyası ve Beratı tevcih töreni dün Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirildi.

Saat 11.00’de Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan madalya ve beratı tevcih töreninin ilk konuşmasını Keşan Şehit Aileleri, Gazileri  Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferhat Dönmez, yaptı. Keşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Nergis Mustafapaşa’nın konuşmasından sonra İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar kısa bir konuşma yaptı.

Aslantatar, İpsala’da gazilerle ve aileleri ile sık sık bir araya geldiklerini ifade ederek, “bugün anlamlı bir gün. Bugün bu memleketin, bu ülkenin değerli gazilerimizi unutmadığının unutmayacağının bir göstergesidir. Biz bunu ilçemizde fazlası ile yaşıyoruz. Şehit ailelerimizle, gazilerimizle sık sık bir araya geliyoruz. Onların yeri ayrıdır. Onlar bu memleket için canlarını feda etmek üzere savaştan savaşa, cepheden cepheye koştular. Bizler onlar için elimizden geldiğimizce sonsuza kadar destek çıkacağız. Bu programı düzenleyen dernek ve kurumlarımıza uzun uzadıya bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah daha sık bir araya geleceğiz, gazilerimizin ve şehit ailelerimiz bütün sıkıntılarında yanlarında olacağız, inşallah bu birlik bu beraberlik memleketin daha güzel yerlere gelmesi için bir vesile olacaktır” dedi.

Gazilerimiz adına gönderilen Madalya ve Beratlar sırayla takdim edildi..




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —