Tarih: 07.01.2022 09:01

Keşan'da Vakalar Artıyor Harita Kızarıyor

Facebook Twitter Linked-in

Omicron varyantının Türkiye'de de yayılmasıyla birlikte vaka sayıları bir anda artmaya başlarken, bu artıştan Keşan'ın da etkilendiği ve Keşan Devlet Hastanesi'ndeki yoğun bakım ünitesinin neredeyse dolduğu iddia edildi.

Coronavirüs salgınının başladığı günden beri, geride kalan yaz mevsiminde bazı günler sıfır vaka görülen Keşan'da, bu durum, kış mevsiminin gelmesiyle insanların kapalı ortamda dah fazla vakit geçirmeye başlaması ve omicron varyantının Türkiye geneline hızla yayılmasıyla tersine dönmeye başladı. Sonbahar mevsiminde, vaka sayılarının 3 ile 5 kişi arasında değiştiği dönemden, günde yaklaşık 50 vakaya çıktığı döneme gelindiği belirtilirken, kış mevsiminde insanların kapalı ortamda daha çok vakit geçirmesinin bu duruma ciddi etki ettiği kaydediliyor.

Hastanede 60 yataklı yoğun bakımın dolmak üzere olduğu iddia ediliyor

Yaz mevsiminde mavi renk ile gösterilen ve hatta bazı bölgelerde vaka gözükmeyen Keşan'ın HES (Hayat Eve Sığar) uygulamasında  yer alan yoğunluk haritasının giderek kırmızıya dönmesiyle, "Düşük riskli" olarak gösterilen Keşan'ın, bir süredir "Orta riskli" seviyede yer alması dikkat çekiyor. Öte yandan, Keşan Devlet Hastanesi'nde şuanda 60'ı aşkın kişinin coronavirüs tedavisi gördüğü öğrenilirken, salgının hala bitmediği hatırlatılarak, tedbirlere uyulmasının bu oranları yeniden sıfır seviyelerine indirebileceği vurgulanıyor.

Haber: İlker GÜREL-Gündemsaros

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —