Tarih: 03.03.2017 16:45

Keşan?da ilk doğal gaz ateşi yandı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye genelinde yapılan ölçümler sonrasında en kirli havaya sahip olduğu tespit edilen Keşan’da başlatılan doğal gaz çalışmaları sonuç verdi ve ilk doğal gaz ateşi, Aşağı Zaferiye Mahallesi’ndeki bir evde yakıldı.

Hava kirliği konusunda yapılan ölçümlere göre Türkiye’nin en kirli havasına sahip Keşan’ın temiz havaya sahip bir ortama kavuşması için 15 Haziran 2016 tarihinde, Doğal gaz Dağıtım Şebekesi Temel Atma Töreni yapılmıştı. Bu tarihten beri devam eden çalışmalarda büyük yol kat edildi ve ilk doğal gaz, Aşağı Zaferiye Mahallesi Bebek Sokak üzerindeki bir evin mutfağında kullanılmaya başlandı.

Özgün: “Kömürden kurtulduğumuz için çok mutluyuz”

İlçede doğal gazı kullanmaya başlayan ilk ev sahibi Çiğdem Özgün, mutluluğunu dile getirerek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Yaklaşık 1 buçuk yıldır Keşan’da yaşadığını ve hava kirliliğinden dert yanan kişilerden biri olduğunu dile getiren Özgün, “Keşan’a doğal gaz geleceğini ilk duyduğum anda çok sevindim. Ne mutlu ki sonunda doğalgaza kavuştuk. Bazı vatandaşlar doğalgaz konusunda çok bilgi sahibi değil. Bu konuda bilgilendirme yapılması gerekiyor. Bence tüm vatandaşlar, evlerinde doğal gaz kullanmaya başlamalı. Keşan’da kirli hava soluyoruz. Umarım doğalgaz kullanımının yayılmasıyla beraber bu azalır. Kömürden kurtulduğumuz için çok mutluyuz.” dedi.

“Vatandaşlar, ısınmayacağız şeklinde düşüncelere kapılmamalıdırlar”

Daireye doğal gaz tesisatını döşeyerek kombiyi takan firmanın yetkilisi ise doğal gazın, kömüre göre daha ekonomik olduğuna dikkat çekerek, “Bunun yanında, daha temiz bir çevre için de doğal gaza geçilmelidir. Vatandaşlar, ısınmayacağız şeklinde düşüncelere kapılmamalıdırlar. Son teknoloji yoğuşmalı kombiler kullanılırsa vatandaşlar açısından daha faydalı olacaktır. Cihaz alırken iyi araştırsınlar. Binalarda ne kadar az ısı kaybı varsa daha sağlıklı ısınma sağlanır.” diye konuştu.

Firma yetkilileri, doğal gazı kullanmaya başlayan ev sahipleri Çiğdem-Seyfettin Özgün çiftine, kombi kullanımı hakkında bilgiler verirken, çift, evlerine doğalgaz tesisatı döşeme işini yapan firma yetkililerine teşekkür etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —