Tarih: 08.12.2021 08:52

Keşan Orta, İpsala Düşük Riskli Bölgede

Facebook Twitter Linked-in

Keşan'da kış mevsiminin gelmesi ve vatandaşların kapalı ortamlarda daha sık vakit geçirmeye başlamasıyla birlikte coronavirüs vaka sayılarında artış yaşandığı görüldü.

Coronavirüs salgınının başladığı günden beri, geride kalan yaz mevsiminde bazı günler sıfır faka görülen Keşan'da, bu durum, HES (Hayat Eve Sığar) uygulamasındaki coronavirüs yoğunluk haritasına da yansımıştı. Bir süre önce coronavirüs vaka sayılarının günlük 3 ile 5 arasında değişiklik göstermesinin ardından, bu sayının son günlerde arttığı görüldü. Artışın, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte, vatandaşların kapalı ortamlarda daha fazla vakit geçirmesinin neden olduğu yönünde yorumlar yapılırken, bazı günler vaka sayılarının 80'i gördüğü iddia edildi. Keşan'da bu durum HES uygulamasındaki haritaya da yansıdı.

"ORTA RİSKLİ" KATEGORİYE GİRDİ

Yaz mevsiminde mavi renk ile gösterilen ve hatta bazı bölgelerde vaka gözükmeyen Keşan'ın HES'te yer alan yoğunluk haritasının yeniden kızarmaya başlaması dikkat çekerken, "Düşük riskli" olarak gösterilen Keşan'ın, "Orta riskli" seviyeye çıkmadı da dikkat çeken bir başka ayrıntı olarak yer aldı. Yetkililer, salgının hala bitmediğini hatırlatarak, tedbirlere uyulmasının bu oranları yeniden sıfır seviyelerine indirebileceğini söyledi.

İPSALA’DA DÜŞÜK RİSKLİ BÖLGE

İpsala ise düşük riskli bölgede olmayı sürdürüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —