Tarih: 29.12.2021 08:50

Kaymakamlıktan Uyarı Geldi:

Facebook Twitter Linked-in

“Vakalar Artıyor”

Dünyayı kasıp kavuran COVİD-19 virüsünün yeni varyantı omicronun tırmanışa geçmesi üzerine uyarılar artmaya başladı.

İpsala Kaymakamlığı sosyal medyada yaptığı paylaşımda “İlçemiz merkez, belde ve köylerimizde vaka sayılarımız olağanüstü artmaktadır. Havalandırma, maske, mesafe ve temizlik kurallarına önemle uyulması gerekmektedir.

Eksik aşısı olan vatandaşlarımızın aşılarını tamamlaması ve son aşısı üzerinden 3 ay geçen tüm vatandaşlarımızın hatırlatma dozunu olması önem arz etmektedir. Dikkatiniz için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz ”denildi.

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de vaka sayılarında artış olduğunu belirterek, Omicron varyantının hızla yayıldığını bildirdi.

Bakan Koca sosyal medya hesabından şunları ifade etti:

"Omicron varyantı diğer varyantlardan daha hızlı yayılmaktadır. Ülkemizde vaka sayılarında artış öngörülmektedir. Hastaneye yatışlarda ise etkisi yayılma hızı kadar yüksek olmadığı görülmektedir. Dikkatli olmalı, hatırlatma dozu aşınızı yaptırmalısınız."

TOPLU AŞILAMA YAPILDI

İpsala Toplum Sağlığı Merkezi yaptığı duyuruda “COVID-19 pandemisini yenmenin en önemli silahı toplum geneli yapılacak olan COVID-19 aşılamasıdır.

İpsala Toplum Sağlığı Merkezi Mobil Aşılama Ekibi tarafından 27.12.2021 tarihinde Özel Yeni Hayat Bakımevi personeli ve misafirlerine yönelik Biontech ve Sinovac Covid-19 aşılarının uygulaması gerçekleştirilmiştir” denildi.Haber Merkezi

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —