Tarih: 09.12.2016 17:04

Karayün ve Demir, Kaçkar TV?de basını konuştular?

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün ile Türkiye Yerel Basın Birliği Edirne Şube Başkanı Erdoğan Demir, 6 Aralık 2016 Salı günü Kaçkar TV’de “Recebiye İle İkindi Kahvesi,” adlı programı hazırlayıp sunan Keşanlı Recebiye Çataksezer’in programın katıldılar.

Saat 15.00’te başlayan ve 17.00’de sona eren programda Karayün ile Demir, dernek ile şubenin çalışmaları ve yerel basının sorunları hakkında görüşlerini dile getirdiler.

Çataksezer, programda ayrıca tüm Keşanlılara selam ve saygılarını sundu.

Karayün, Yerel Basın Birliği  olarak basın çalışanlarının eğitimi konusunda bir seminer çalışması yapmak istediklerini belirterek “Derneğimizin Batman, Mersin ve Edirne olmak üzere 3 şubesi bulunuyor. 30 ilde temsilciliklerimiz bulunuyor. 81 ilde şube açmayı hedefliyoruz. Yakın bir süreçte bazı şubelerimizi de hayata geçireceğiz. Bir mevkute beyannamesi vererek başka hiçbir yerden bir belge almadan gazete kurabiliyorsunuz. Oysa bir market bile açarken esnaf odasından belge alıyor ve o izinle marketinizi açabiliyorsunuz. Ama gazete kurarken böyle bir izin falan almıyorsunuz. Türkiye Yerel Basın Birliği olarak bu konuda bir çalışma yaparak gerekli birimlere ve yetkililere bu raporu sunacağız. Böylece gazete kurmak isteyenlerin de derneğimizden belge alarak gazete kurması için gerekli izni vermiş olacağız. Gazetelerin sıkıntıları gerçekten son günlerde bir hayli artmıştır. Resmi ilanlarında belli bir rakamdan sonra yerel basına verilmesi gelen resmi ilanların azalması da yerel basınımızı zor durumda bırakmıştır” dedi.

Demir de Edirne Şubesi olarak çalışmalara devam ettiklerini belirterek “Yerel gazetelerimize öncede SEKA Kağıt desteği sağlıyordu. Ama şimdi bu desteğin olmadığını gözlemliyoruz. Ayrıca yıllardan bu yana internet yasasının çıkmaması da bir zamanlar aynı radyolarda olduğu gibi internet sitelerinin artmasına neden olmaktadır. Yasanın çıkması ile bu kriterlere uyacak olanların bu işe devam etmesi kaliteyi yükseltecektir. Bu nedenle internet yasasının da bir an önce çıkması gerekmektedir. Bir zamanlar Edirne’de Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Basın Konferansında konuşan o dönemin Cumhuriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Avukat Fikret İlkiz, “Bütün herkesin derdine çare olmaya çalışan ancak kendi sorunlarını dile getiremeyen ve sahip çıkamayan tek meslek grubu gazetecilerdir demişti. Bu anlamda gerçekten gazeteci arkadaşlarımız sorunlarını hiçbir zaman dile getirememekte ve sorunlarının çözümü için maalesef yetersiz kalmaktadırlar. Edirne Şube Yönetim Kurulu olarak Edirne’de faaliyet gösteren Edirne Gazeteciler Derneği Başkanı Derya Sarılarlı, Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Doğan, Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği Başkanı Murat Savaş ve Balkan Basın Birliği Başkanı Ali Soydan’ı önümüzdeki günlerde bir araya gelerek Edirne Basının sorunlarını görüşmeye ve sorunlarını tespit etmeye, Edirneli gazetecilerin yaşam şartlarının nasıl daha iyileştirilebileceği konularını görüşmek üzere davet edeceğiz. Bütün gazeteci derneklerine düşman veya rakip olarak değil dost olarak bakıyoruz. Hepsi gazeteciler ve gazetecilerin yaşam standartlarını arttırma yönünde çalışmalar  yapmaktadırlar. Yine Yerel Basın Birliği Edirne Şubesi olarak Edirne de ilk kez bir organizasyona imza atacağız. Edirne merkez ve ilçelerinde basın camiasına hizmet eden ve hayatını kaybeden gazetecileri tespit ederek,  ailelerini bir vefa gecesinde buluşturup kendilerine plaket takdim edeceğiz.Bu ödül töreninin tarihini de önümüzdeki günlerde yönetim kurulumuzda belirleyeceğiz. Edirne Valimiz Sayın Günay Özdemir ve Keşan Belediye Başkanı Sayın Operatör Doktor Mehmet Özcan’da  bu tören için bizlere gerekli katkıya sunmaya hazır olduklarını ve bu organizasyonun vefa anlamında çok önemli olduğunu belirttiler.” Şeklinde konuştu.

Karayün ve Demir, kendilerini programa davet eden ve basını  sorunlarını konuşma fırsatı tanıyan Recebiye Çataksezer ve Kaçkar TV yetkililerine de teşekkür ettiler.

Demir, program sonunda Çataksezer’e Keşan’ın meşhur peynir helvasını ve Keşan Belediyesi’nin yayınlarından olan bir hediye çantasını takdim etti.

KARAYÜN VE DEMİR KANAL 34’Ü DE ZİYARET ETTİLER.

Nezir Karayün ve Erdoğan demir, Kaçkar TV’de katıldıkları program öncesi, Mecidiyeköy’de bulunan ve internet üzerinden yayın yapan kanal 34 Televizyonunu da ziyaret ederek kanal sahibi Adil Koçalan ile bir süre görüştüler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —