Tarih: 01.10.2023 15:23

İşe Yürüyerek Gitmek Mutlu Ediyor.

Facebook Twitter Linked-in

Araştırmalar ortaya çıkardı…

İngiltere'de yapılan araştırma sonucuna göre işlerine gitmek için uzun bir yürüyüş yapmak zorunda kalan kişilerin daha mutlu olduğu tespit edildi.

İngiltere'de East Anglia Üniversitesi Norwich Tıp Okulu ve York Üniversitesi Sağlık Ekonomisi Merkezi'nden bilim adamları, her gün banliyölerden işlerine giden yaklaşık 18 bin kişi hakkında 10 yılı aşkın süre içinde toplanan verileri inceledi ve işlerine gitmek için uzun bir yürüyüş yapan kişilerin daha mutlu olduğunu tespit etti.

İncelenen grupta yer alan kişilerin yüzde 73'ünün işe araçlarıyla, yüzde 13'ünün yürüyerek, yüzde 3'ünün bisikletle ve yüzde 11'inin de toplu taşıma araçlarıyla gittiği belirtildi.

İŞE YÜRÜYEREK GİTMEK VE SAĞLADIĞI FAYDALAR

İnsanların iş yerlerinde vakitlerinin büyük bir kısmını geçirdiklerini düşünürsek, iş dışındaki zamanlarda egzersiz yapmanın yollarını bulmaya çalışma fikri mantıklı gelir. Bunun en iyi yollarından biri de iş yerinize yürüyerek gitmektir.

Hareketsiz bir yaşamdan kaçınmalı ve aktif bir yaşam tarzı benimsemelisiniz. İşe yürümeyi günlük rutininiz haline getirmenin bu bağlamda ne kadar faydalı olduğunu göreceksiniz.

Arabanız veya toplu taşıma araçlarının yerine, rahat yürüyüş ayakkabılarını tercih ederseniz siz kazançlı çıkarsınız. Benzin ve toplu taşımaya verdiğiniz paranın cebinize kalması bir yana, bunun çok daha ötesindeki kazançlarınızdan bahsetmek istiyoruz.

İŞE YÜRÜYEREK GİTMEK NE GİBİ FAYDALAR SAĞLAR?

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —